Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Krški župan razrešil podžupanjo Brigito Piltaver Imperl

Župan Mestne občine Krško Janez Kerin je 31. januarja razrešil Brigito Piltaver Imperl z mesta podžupanje. Piltaver Imperl, ki je tudi članica sveta Gibanja Svoboda, je bila po Kerinovih besedah razrešena zaradi izgube zaupanja.

Še en prazen stol v MO Krško
Še en prazen stol v MO Krško

Vendar pa Kerin meni, da bo Piltaver Imperl kljub razrešitvi še naprej pridno delala v korist občine, kot mu je zagotovila med njunim pogovorom. Neuradno naj bi bil eden od razlogov za njeno razrešitev ta, da je na sejah mestnega sveta glasovala proti dogovorom znotraj neformalne koalicije, vključno s proračunoma za leti 2024 in 2025. Kerin priznava, da je bil to eden od razlogov, vendar ne edini. Navedel je, da je šlo za kombinacijo razlogov, vendar ni podal dodatnih pojasnil.

Piltaver Imperl je član sveta Gibanja Svoboda, ki skupaj s Kerinovo Modro smerjo in Slovensko demokratsko stranko tvori neformalno koalicijo, ki temelji na medsebojnem sodelovanju. Na vprašanje o vplivu razrešitve podžupana na sodelovanje med temi strankami je Kerin izjavil, da bo to še videti. Verjame pa, da bo neformalna koalicija kljub temu, da so nekateri člani sveta Gibanja Svoboda v preteklosti glasovali proti podžupanu, še naprej skupaj podpirala dobre projekte. Glede imenovanja novega podžupana Kerin ni prepričan in trenutno ne vidi razloga za to. To je že druga razrešitev podžupana v Kerinovem mandatu, saj je bila aprila lani zaradi izgube zaupanja s položaja razrešena tudi Ivanka Černelič Jurečič (Modra smer).

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0