Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Manj embalaže za manj odpadkov

Mestna občina Ljubljana se znova pridružuje Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov, tokrat z osrednjim poudarkom na zmanjšanju uporabe embalaže. Mestna občina Ljubljana se zavzema za trajnostni razvoj mesta ter vpeljavo krožnih praks v vsakdanje življenje, kar se odraža v različnih dejavnostih in ukrepih za spodbujanje okolju prijaznih praks.

Manj embalaže za manj odpadkov

Lani je bila Ljubljana izbrana kot eno od 100 podnebno nevtralnih in pametnih evropskih mest do leta 2030. Tako si prizadevajo pospešiti napredek najbolj ambicioznih evropskih mest na poti do podnebne nevtralnosti. Ljubljana bo sledila vplivom dejavnosti na okolje, podpirala transparentno delovanje ter spodbujala interdisciplinarno sodelovanje za krepitev dejavnikov zdravega okolja.

Večkratna uporaba pri nakupovanju
V okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 18. do 26. novembra, je bila oblikovana kampanja, ki meščanke in meščane ozavešča o pomenu zmanjšanja uporabe embalaže za zmanjšanje odpadkov v okolju. S poudarkom na izogibanju pakiranju, spodbujanju ponovne uporabe embalaže ter ločenem zbiranju odpadkov, kampanja podpira prehod v krožno gospodarstvo, kjer se izdelki ohranjajo čim dlje v ciklu proizvodnje in potrošnje.

V letošnji akciji so bila sporočila prenesena tudi na smetarska vozila, ki opravljajo praznjenje podzemnih zbiralnic v središču Ljubljane. S tem se širi ozaveščenost o pomenu zmanjšanja embalaže ter spodbuja trajnostno ravnanje med občankami in občani Ljubljane.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0