Ljubljana

Oblačno Humidity: 93%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Sneg in ledene sveče na strehah stavb predstavljajo nevarnost za pešce

Zdrs snega in lomljenje ledenih sveč s streh stavb predstavljata potencialno veliko nevarnost za mimoidoče, saj lahko povzročita resne poškodbe. Redno odstranjevanje snega ter uporaba ustreznih snegolovov zaščitita pred nevarnostmi. Tudi zimske službe lahko pomagajo pri tej nalogi, vendar je možno čiščenje strehe izvesti tudi samostojno.

Sneg in ledene sveče na strehah stavb predstavljajo nevarnost za pešce

V zimskih mesecih je poleg pluženja in posipanja cestišč pomembno tudi preprečevanje zadrževanja snega in ledenih sveč na strehah stavb. Ker nekateri lastniki nepremičnin morda ne upoštevajo navodil za odstranjevanje snega in sveč s strehe, je potrebna posebna previdnost pri gibanju v bližini takšnih območij. Lomljenje ledenih sveč lahko povzroči resne poškodbe mimoidočim in škodo vozilom, zato je priporočljivo ohranjati varno razdaljo od neočiščenih streh.

Po padcu snega s strehe lahko sledi zmrzovanje, kar lahko povzroči dodatne težave. Neočiščeni in poledeneli pločniki predstavljajo tudi nevarnost za pešce, medtem ko poledica na cestišču ovira promet. Glede na vremensko napoved, ki vključuje rahlo višanje temperatur in morebiten dež v noči na četrtek, se pričakuje taljenje snega in sveč, kar lahko povzroči dodatne težave.

Po obilnem sneženju je priporočljivo, kjer je mogoče, otresti sneg tudi z drevja, grmičevja, drogov in drugih izpostavljenih elementov, ki se lahko poškodujejo, ali zlomijo pod težo snega.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0