Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Stantetovo ulico in Kardeljev trg lahko obnovimo le s soglasjem lastnikov

Stantetova ulica 1–19 in Kardeljev trg 4–9 v Velenju sta že nekaj časa potrebna obnove, tako pohodnih površin kot tudi podzemnih garaž. Za izvedbo projekta (ocenjena vrednost znaša 8 milijonov evrov) namerava Mestna občina Velenje kandidirati za sredstva mehanizma Celostne teritorialne naložbe. Zaključek izvedbe se predvideva v letu 2027. Za investicijo potrebujejo soglasje vsaj treh četrtin etažnih lastnikov ter služnostno in stavbno pravico, ki ju morajo podeliti vsi etažni lastniki, saj sta potrebni za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Stantetovo ulico in Kardeljev trg lahko obnovimo le s soglasjem lastnikov

Mestna občina Velenje bo investicijo v celoti financirala in izvedla skupaj z evropskimi sredstvi, etažni lastniki pa ne bodo nosili nobenih finančnih posledic.

Zaradi varnosti in lažjega vzdrževanja nameravajo zapreti večje odprtine v pohodni strehi podzemnih garaž na Stantetovi ulici 1–19 in Kardeljevem trgu 4–9 ter namesto njih izvesti novi armirani betonski plošči, ki bodo omogočale tudi nujno potrebno intervencijsko pot za gasilce. S tem bodo zgornji ploščadi, ki bodo po novem zaprti, preuredili v t. i. urbani park z zeleno streho, kar bo prispevalo k energijski varčnosti objektov. Ozelenjena streha bo tudi prostor za sprostitev, kjer bodo uredili otroško igrišče, zelenjavni vrtiček in druge urbane vsebine.

V podzemnih garažah bodo zaradi zahtev požarne varnosti odstranili vsa notranja kovinska vrata med betonskimi stenami. Uredili bodo prezračevanje skozi nove odprtine v strehi garaže ter dovozna sekcijska in dostopna vrata. V podzemnih garažah bodo izvedli sistem senzorjev za detekcijo požara in postavili varnostne kamere za preprečevanje vandalizma.

Sanacijo bodo izvajali v fazah, kar pomeni, da bo del parkirnih mest v sanaciji, medtem ko bodo preostala ostala v uporabi. V času investicije bodo zagotovljena nadomestna parkirišča na parkirnih mestih pri pošti, v parkirnih hišah Avtobusna postaja in Mercator center – spodnji del. Po končani investiciji bodo ohranili obstoječ sistem oddaje parkirnih mest v najem ter zagotavljali požarno varnost in varnost vozil pred vandalizmom.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0