Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Uspešno zaključena odprava škode na OŠ Šmarje pri Kopru

Osnovna šola Šmarje pri Kopru je uspešno premagala posledice vremenskih ujm, ki so avgusta prizadele stavbo in okolico šole. To je omogočila donacija Gorenjske banke v višini 100 tisoč evrov, ki je prispevala k hitri sanaciji in omogočila nemoteno nadaljevanje pouka.

Uspešno zaključena odprava škode na OŠ Šmarje pri Kopru

Donacija Gorenjske banke je omogočila uspešno obnovo strehe, ograje in reflektorjev na šolskem igrišču OŠ Šmarje pri Kopru. Dela so potekala več kot mesec dni in bila uspešno zaključena v predvidenem roku.

OŠ Šmarje pri Kopru ni edina, ki je prejela donacijo Gorenjske banke po vremenski ujmi. Pred tem je banka v višini 100 tisoč evrov podprla obnovo otroškega vrtca v Mengšu.

Ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru, Simon Dražič, je izrazil zadovoljstvo glede hitre sanacije in dejal: "Veseli nas, da smo skupaj s pomočjo Gorenjske banke odpravili nastalo škodo in omogočili, da učenci ponovno nemoteno obiskujejo pouk. Znova se počutimo varno in pripravljeni na nova raziskovanja."

Župan Mestne občine Koper, Aleš Bržan, pa je poudaril pomen sodelovanja: "Avgustovsko neurje je lokalno skupnost postavilo pred velik izziv: kako šolarkam in šolarjem iz Šmarij zagotoviti varen in brezskrben začetek novega šolskega leta. Skupaj z Gorenjsko banko nam je to uspelo. Radodarna donacija ni predstavljala samo dobrodošle finančne podpore, ampak predvsem izjemno pomoč pri obnovi izobraževalnega okolja, ki je ključno za prihodnost naših otrok."

Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke, se je pridružil pohvalam in dejal: "Osnovna šola je prostor novih prijateljstev, igre, pa tudi novih izkušenj in znanj. Pomembno je, da se v vaši šoli počutite dobro, predvsem pa varno. V Gorenjski banki smo zelo pozorni na potrebe lokalne skupnosti, zato smo se nemudoma po vremenski ujmi letošnjega avgusta, ki je močno poškodovala vašo osnovno šolo, odločili priskočiti na pomoč in prispevati za čimprejšnjo obnovo. Seveda gre posebna zahvala tudi vsem strokovnim službam in izvajalcem del, ki so tako hitro pristopili k obnovi."

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0