Ljubljana

Oblačno Humidity: 91%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

V Kamniku slovesno ob dnevu Rudolfa Maistra

Državni praznik, posvečen generalu, pesniku in rodoljubu Rudolfu Maistru, je bil slovesno obeležen tudi v občini Kamnik. Prireditve so potekale pri spomeniku generala Maistra in v Domu kulture Kamnik, kjer so se zbrali številni gostje, med njimi podžupan Uroš Pirc, poslanec Državnega zbora RS mag. Matej Tonin ter minister za obrambo RS Marjan Šarec.

V Kamniku slovesno ob dnevu Rudolfa Maistra

Prireditve so se začele s slovesnostjo pri spomeniku generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev s Kamniškega, kjer so zastave nosile veteranske in domoljubne organizacije občine Kamnik. Podžupan Uroš Pirc, minister Marjan Šarec in predsednik Društva general Maister Kamnik Joško Berlec so položili cvetje k spomeniku.

Sledil je kulturni program, ki so ga izvedli dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra ter trobilni kvintet Slovenske vojske. Matic Maček je poskrbel za preplet misli in besed, predstavili pa so tudi tri spominska priznanja za zasluge pri ohranjanju spomina, sporočilnosti in veličine generala Maistra.

V Domu kulture Kamnik se je nadaljevala slovesnost s podelitvijo priznanj. Gostitelj, podžupan Uroš Pirc, je pozdravil navzoče, med njimi tudi predstavnike občinske uprave, vojske, politike in drugih društev. Slavnostni govornik, poslanec mag. Matej Tonin, je poudaril pomen Maistrovega prispevka k slovenski zgodovini ter spomnil na njegovo vojaško in kulturno dediščino.

Podeljena so bila tri spominska priznanja za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Maistra. Prejemniki so bili: Podružnična šola Rudolfa Maistra Unec za sodelovanje pri prenašanju spomina na mlajše rodove, Rudolf Pfajfar za dolgoletno delo v Zvezi društev generala Maister, in dr. Alojz Šteiner za prispevek pri ustanovitvi Prekmurskega društva general Maister Murska Sobota ter delo z mladimi.

Kulturni program so izvajali Big band Orkester Slovenske vojske, Primož Krt in skupina Katrinas, ki so s pesmimi in recitacijami poudarili pomen Maistrove dediščine.

Ob zaključku slovesnosti je podžupan Uroš Pirc pozval k ohranjanju slovenske kulture in jezika ter k soustvarjanju skupne prihodnosti. Slavnostni govornik mag. Matej Tonin je izrazil spoštovanje do generala Maistra ter poudaril pomen miru, dialoga in sodelovanja za boljšo prihodnost Slovenije.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0