Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 64%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

V Mariboru jesenska akcija kastracij in sterilizacij psov in mačk

Zavzemanje za blaginjo živali je v današnjem času postalo vse pomembnejše. S povečanim številom zapuščenih živali in težavami v zvezi z nekontroliranim razmnoževanjem psov in mačk se javna ozaveščenost o pomenu kastracij in sterilizacij živali vse bolj širi.

V Mariboru jesenska akcija kastracij in sterilizacij psov in mačk

V tem kontekstu je Projekt "Zbudi se! Bodi odgovoren do živali" izpostavil svojo jesensko akcijo kastracij in sterilizacij psov in mačk v organizaciji Društva za zaščito živali Maribor, ki jo podpira tudi Mestna občina Maribor.

Število brezdomnih in zapuščenih živali narašča iz leta v leto. Kljub prizadevanjem in ozaveščanju javnosti ostaja težava nekontroliranega razmnoževanja živali še vedno pogosta težava.

Kastracija in sterilizacija psov in mačk sta ključni metodi za preprečevanje neželenih legel in zmanjšanje števila brezdomnih živali. Zmanjšanje populacije brezdomnih psov in mačk ima pomemben vpliv na zdravje in varnost živali ter ljudi. Brezdomne živali so bolj izpostavljene nalezljivim boleznim in tveganjem za poškodbe.

Akcija kastracij in sterilizacij psov in mačk se izvaja z namenom nadaljnjega zmanjšanja števila zapuščenih živali in izboljšanja njihovega življenja. V okviru tega projekta so organizirane številne dejavnosti, vključno s finančno podporo za lastnike psov in mačk, ki si želijo ljubljenčke kastrirati ali sterilizirati.

S pomočjo Mestne občine Maribor in drugih podpornikov je ta akcija postala še bolj dosegljiva za številne lastnike psov in mačk v Mariboru in okolici. Ključno sporočilo je, da je odgovorno lastništvo ključnega pomena za blaginjo živali in skupnosti kot celote.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0