Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
20°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

V Mariboru vabijo k predlogom kandidatov za Glazerjevo nagrado ali Glazerjevo listino

Mestna občina Maribor vabi občane in ljubitelje kulture, da predlagajo kandidate za prestižno Glazerjevo nagrado ali Glazerjevo listino, najvišje priznanje za življenjsko delo in posebne dosežke na področju kulture v Mariboru.

V Mariboru vabijo k predlogom kandidatov za Glazerjevo nagrado ali Glazerjevo listino

Vsako leto Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad oceni in izbere nagrajence za njihov izjemni prispevek kulturi v mestu. Župan Mestne občine Maribor podeljuje Glazerjevo nagrado za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za izjemne dosežke v krajšem časovnem obdobju. Tradicija podeljevanja nagrad sega v leto 1987.

Glazerjeva nagrada bo podeljena posameznikom za življenjsko delo na področju kulture ali izjemne umetniške dosežke, ki so prispevali k uveljavitvi mariborske kulture v širšem prostoru.

Glazerjeva listina bo podeljena posameznikom za kulturne dosežke na različnih področjih ustvarjalnosti in poustvarjalnosti v zadnjih dveh letih ter za posebne dosežke pri varovanju in predstavitvi naravne in kulturne dediščine v Mestni občini Maribor v zadnjih dveh letih.

Izjemno večletno delo pri posredovanju splošnih kulturnih vrednot občanom Maribora. Predloge za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine lahko podajo fizične in pravne osebe. Več informacij o postopku oddaje predlogov je na voljo na spletni strani občine. Rok za oddajo predlogov je 14. december 2023.

Podelitev Glazerjevih nagrad in listin je predvidena marca 2024. Pretekli nagrajenci so dostopni na spletni strani občine.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0