Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

V Velenju zbrali 100 tisoč evrov za družine, prizadete v neurjih

V Velenju so uspešno izvedli dobrodelni dogodek z naslovom "Velenje pomaga," ki ga je organiziral župan Peter Dermol. S pomočjo donacij številnih podjetij, posameznikov in SMS donacij so zbrali impresivnih 100 tisoč evrov za pomoč ljudem, ki so bili prizadeti v poletnih neurjih v Šaleški dolini, Savinjski in Koroški regiji.

 V Velenju zbrali 100 tisoč evrov za družine, prizadete v neurjih

Zbrana sredstva bo razdelil humanitarni odbor Medobčinske zveze prijateljev mladine (MZPM) Velenje, ki deluje v javnem interesu in ima status humanitarne organizacije. Pomoč bo namenjena družinam, ki so utrpele škodo zaradi neurij, pri čemer bo višina pomoči odvisna od obsega škode.

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje je županom najbolj prizadetih občin iz Šaleške, Spodnje in Zgornje Savinjske doline ter Koroške regije poslala obrazec za vključitev občanov v razdelitev sredstev. Občine so najbolj prizadetim družinam poslale vloge za uveljavljanje sredstev in jih obvestile o možnostih pridobitve pomoči. Humanitarni odbor trenutno sprejema izpolnjene vloge in beleži velik odziv. Odbor bo ocenil prejete vloge in razdelil zbrana sredstva.

Iskrena zahvala gre občanom, donatorjem, javnim zavodom, nastopajočim in vsem, ki so sodelovali na dobrodelnem dogodku Velenje pomaga. Sredstva bodo pripomogla prizadetim družinam vsaj deloma pri obnovi po poplavah. Podjetja iz Šaleške doline, Koroške in okolice so s svojimi donacijami prispevala kar 72.630 evrov, pri čemer so posamezni prispevki podjetnikov znašali med 100 in 7.000 evri. Prodaja vstopnic na prireditvi Velenje pomaga je prinesla 16.350 evrov. Osnovne šole so s prodajo zapestnic prijateljstva dodale 3.184 evrov, pri čemer je Osnovna šola Gorica prispevala 1.942 evrov. Z dobrodelno rokometno tekmo Rokometnega kluba Gorenje Velenje so zbrali 1.000 evrov, enak znesek pa je bil dosežen z dražbo podpisanega dresa Dejana Vinčića. Člani Društva šaleških likovnikov so z dražbo umetniških del prispevali 3.000 evrov. Na različnih prireditvah v septembru in oktobru so obiskovalci v velik lesen srček prispevali 830 evrov, medtem ko so obiskovalci Pikinega festivala dodali 612 evrov. Preostanek sredstev je prispevalo občani preko SMS donacij.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0