Ljubljana

Oblačno Humidity: 90%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Varuh človekovih pravic pohvalil vključevanje starejših v Velenju

Varuh človekovih pravic, Peter Svetina, se je v okviru rednega poslovanja mudil na obisk Velenja, kjer je poudaril pozitivne vidike vključevanja starejših v lokalno skupnost. Obiskal je varovana stanovanja, ter si ogledal gradbišče novega doma za varstvo odraslih.

Varuh človekovih pravic pohvalil vključevanje starejših v Velenju

Varuh je izrazil navdušenje nad idejo varovanih stanovanj, ki predstavljajo uresničitev želje starejših občanov, da lahko čim dlje ostanejo v svojem lokalnem okolju. Župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol, je izrazil zadovoljstvo nad takšnimi srečanji med občani in varuhom, saj omogočajo osebno komunikacijo ter izmenjavo mnenj o težavah, ki izhajajo iz sistemskih ravni.

"Vsako lokalno okolje je specifično, z različnimi izzivi. Spodbujanje dialoga in iskanje kompromisov med občani in občinsko upravo sta ključna za konstruktiven razvoj," je poudaril župan Dermol.

Varuh Svetina ni zaznal težav med ranljivimi skupinami v lokalnem okolju. Pohvalil je pozitivno izkušnjo stanovalcev varovanih stanovanj, kjer starejšim omogočajo vključevanje v skupnost in dobro počutje v domačem okolju.

Med obiskom je bilo obravnavanih pet pobud občanov, povezanih z različnimi problematikami, kot so pokojnine in zdravstvene storitve. Nobena pobuda se ni nanašala na delovanje Mestne občine Velenje. Varuh bo vse pobude obravnaval in nanje odgovoril.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0