Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Velenje nosilec priznanja Ljubljenec ljudskih src

Mestna občina Velenje je na zaključni razglasitvi zmagovalcev akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna v organizaciji Turistične zveze Slovenije vnovič prejela priznanje kot zmagovalka spletnega glasovanja v kategoriji velikih mest in s tem postala nosilec priznanja Ljubljenec ljudskih src.

Velenje nosilec priznanja Ljubljenec ljudskih src

Poleg tega je Velenjčanka Anica Oblak iz Društva barmanov Slovenije prejela posebno priznanje Turistično gostinske zbornice Slovenije za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma.

Na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici so bila podeljena tudi posebna priznanja naj prostovoljkam in prostovoljcem v posameznih društvih. Med nagrajenci so bili Nataša Dolejši iz Turističnega društva Velenje, Breda Kolar za aktivno sodelovanje v Turistični zvezi Velenje, Miro Dugi iz Društva zeliščarjev Velenje, Minka Bartolac iz Turističnega društva Šalek, Ivo Petek iz Turističnega društva Šentilj, Anica Drev iz Turističnega društva Vinska Gora, Silvester Marič iz Regijske turistične zveze Saška ter Eva Kumer iz društva Revivas Škale.

V Mestni občini Velenje so poudarili svoja trajnostna prizadevanja in usmerjenost v objezerski turizem, hkrati pa si prizadevajo postati družinam prijazna destinacija. Sodelovanje v projektu Misija 100 podnebno nevtralnih mest, ambasadorstvo Zeleni list 2024 in nosilstvo znaka Slovenia Green Destination GOLD so le nekateri od vidikov, ki usmerjajo razvoj turističnih produktov v skladu s smernicami trajnostnega razvoja.

Turistična zveza Slovenije že 32 let organizira tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki spodbuja sodelovanje prebivalcev pri ohranjanju naravnih in kulturnih vrednot ter urejanju krajev v turistične destinacije. Merila ocenjevanja zajemajo kakovost turistične ponudbe, urejenost kraja, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja ter gostoljubnost. Mestna občina Velenje se v projektu aktivno vključuje že vrsto let in redno prejema najvišja priznanja.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0