Ljubljana

Oblačno Humidity: 90%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Velenju kmalu s praznično podobo in dogajanjem

V pripravah na čarobni december se Velenje že pripravlja na praznično vzdušje. Občanka Blažka Planinšek je podarila približno 20 metrov visoko jelko, ki bo postavljena na Titovem. Praznična jelka bo osvetljena in zažarela v petek, 1. decembra, ob 18. uri, spremljal pa jo bo koncert zasedbe Pop Delux band.

Velenju kmalu s praznično podobo in dogajanjem

Vse decembrske sobote bodo namenjene najmlajšim, ki se bodo lahko udeležili prazničnih predstav in delavnic v kulturnem domu. Miklavž bo obiskal Stare Velenje 5. decembra, medtem ko bo 9. decembra na Cankarjevi ulici potekal praznični sejem z drobnimi darili in dobrotami.

V času med 18. in 29. decembrom se bo odvijala Čarobna promenada na Titovem trgu, kjer bo na voljo bogata gostinska in kulinarična ponudba. Vsak dan ob 16. uri bo program za mlajše, vsak večer pa bodo sledili koncerti znanih izvajalcev, kot so Andrej Šifrer, Rebeka Dremelj, Rock Partyzani, Chateau, Nino Ošlak, Karneval band, Sam's fever in drugi. V sklopu prireditev bodo sodelovale osnovne šole, Šolski center Velenje, Glasbena šola Velenje ter številna kulturna društva.

Decembra se obeta tudi večji koncertni dogodki, med njimi koncert Jureta Pukla v glasbeni šoli (9. 12.), koncert Brine Vogelnik v Centru Nova (16. 12.) ter tradicionalni novoletni žur z zasedbo Šank Rock v Rdeči dvorani (22. 12.).

Za zaključek leta so pripravili otroško silvestrovanje na Titovem trgu, kjer bodo dopoldne z otroki odštevali in nazdravljali, zvečer pa bo možen ogled gledališke predstave Burundanga v izvedbi Gledališča Velenje. Silvestrovanje na prostem bo popestrila tudi izvedba Tanje Žagar.

Praznični projekt Čarobni december 2023 organizira Festival Velenje, pri izvedbi pa sodelujejo tudi drugi velenjski javni zavodi in organizacije. Podrobnosti o dogodkih bodo javnosti predstavljene naknadno. Postavitev novoletne jelke bo potekala s pomočjo krajanov Cirkovc in Šentilja ter mehanizacije Glušič dvigala, prevozi in storitve.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0