Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
13°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Vodja Predstavništva Evropske komisije obiskala Velenje

Včeraj je Velenje gostilo vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jernejo Jug Jerše. Srečanje je potekalo v Vili Bianci, kjer se je vodja srečala z županom Petrom Dermolom. Tokrat je župan, ki zdaj opravlja tudi funkcijo predsednika Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), predstavil delovanje ZMOS ter izpostavil izzive, s katerimi se sooča Velenje, in pomembne evropske projekte, ki so ključni za prihodnost mesta.

Vodja Predstavništva Evropske komisije obiskala Velenje

Na srečanju so predstavili tudi aktivnosti, ki jih bodo izvajali v okviru priznanja Evropski zeleni list ter v okviru Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest v prihodnjem letu.

Vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jerneja Jug Jerše, je poudarila pomen takšnih srečanj, saj je ZMOS ključen steber demokracije. Omenila je, da bo leto 2024 posebno, saj bo minilo 20 let od vstopa Slovenije v Evropsko unijo, hkrati pa bodo potekale evropske volitve. Poudarila je željo, da bi ljudje bolje razumeli koristi članstva v EU, obenem pa spodbudila višjo udeležbo na volitvah, ki je bila na zadnjih volitvah zelo nizka.

ZMOS ima ključno vlogo pri povezovanju mestnih občin, spodbujanju sodelovanja in izmenjavi izkušenj ter oblikovanju in izvajanju skupnih razvojnih projektov. V okviru izvajanja evropske kohezijske politike opravlja tudi naloge posredniškega telesa za izbor operacij mestnih občin v mehanizmu celostnih teritorialnih naložb (CTN). Dogovorili so se, da bo Predstavništvo svoje delovanje predstavilo na kolegiju direktorjev ZMOS in pomagalo občinam pri komunikaciji z Evropsko unijo.

Vodja Predstavništva, dr. Jerneja Jug Jerše, je izrazila pohvalo za delo občinske uprave in delovanje ZMOS. Čestitala je za prejeto priznanje Evropski zeleni list in za uvrstitev v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest. Dogovorili so se za nadaljnje sodelovanje in izmenjavo v okviru projektov ter aktivnosti lokalne skupnosti in ZMOS. Poleg župana Petra Dermola so se srečanja udeležili podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević, sodelavka iz Urada za gospodarski razvoj in prestrukturiranje Julija Šumič, Miran Košpenda, strokovni sodelavec ZMOS in Nataša Šip, sodelavka za odnose z javnostmi iz Predstavništva Evropske komisije.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0