Ljubljana

Oblačno Humidity: 91%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Zemeljski plaz ogroža vojašnico na Bohinjski Beli

Pri vojašnici Bohinjska Bela se je sprožil velik zemeljski plaz, ki je ogrozil dve vojaški zgradbi, v katerih je shranjena oprema. Vendar pa prebivalstvo ni ogroženo.

Zemeljski plaz ogroža vojašnico na Bohinjski Beli

Gasilci bodo ponoči spremljali razmere zunaj plazu, Slovenska vojska pa bo spremljala razmere v vojaških objektih. Plaz je povzročil delno zajezitev reke Save, vendar ni predstavljal nevarnosti za popolno zajezitev in posledične poplave. Prebivalci niso ogroženi, čeprav je bil poškodovan lokalni daljnovod, zaradi česar je v vasi Kupljenik prišlo do začasnega izpada električne energije. Na srečo je družba Elektro Gorenjska že vzpostavila začasno oskrbo z električno energijo s pomočjo generatorja.

Zaradi dvignjenih robov temeljev, ki jih je povzročil plaz, je trenutno preveč tvegano umikati vojaško opremo iz stavb. Geologi so plaz že pregledali, vendar zaradi njegove aktivne narave načrtujejo podrobnejši pregled v torek, če bodo razmere to dopuščale.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0