Ljubljana

Oblačno Humidity: 86%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Člani gibanja Petki za prihodnost za september napovedali globalno podnebno stavko

Nemški člani mednarodnega protestnega gibanja Petki za prihodnost, ki ga je zasnovala švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg, bodo 15. septembra organizirali globalno podnebno stavko.

Člani gibanja Petki za prihodnost za september napovedali globalno podnebno stavko

Na njej bodo izrazili tudi nasprotovanje nemški vladi, ki želi, kot navajajo, omiliti določbe zakona o varstvu podnebja, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Kot še opozarjajo člani protestnega gibanja, bi bilo v skladu z načrtovano prenovo zakona spremljanje ciljev zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov za ključne sektorje, kot so promet, kmetijstvo in industrija, manj strogo. "Podnebni cilji bi nenadoma postali nezavezujoča priporočila za ukrepanje. To bi bil usoden korak nazaj," je za dpa povedala ena od članic gibanja Pauline Brünger.

V luči opozoril o novih zgodovinskih temperaturnih rekordih v Evropi to poletje pa je nemško vlado pozvala k zaostritvi zakona o varstvu podnebja, namesto da iz njega črtajo najpomembnejše elemente.

Na posledice podnebne krize bodo člani gibanja opozorili tudi z udeležbo na septembrskih protestih. Priprave na podnebno stavko bodo potekale tudi v okviru petdnevnega podnebnega vrha, ki se je začel danes v nemškem mestu Lüneburg na severu države. Po navedbah članov protestnega gibanja naj bi v mesto pripotovalo med 400 in 500 podnebnih aktivistov iz vse države, ki bodo razpravljali tudi o strategijah za boj proti podnebni krizi.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0