Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Karel III. v Bordeauxu zaključil obisk v Franciji

Britanski kralj Karel III. je danes s postankom v mestu Bordeaux sklenil svoj tridnevni državniški obisk v Franciji.

Karel III. v Bordeauxu zaključil obisk v Franciji

Pred mestno hišo ga je pričakala množica ljudi, med sprehodom po središču mesta pa ga je navdušeno pozdravila tudi ekipa ragbija s Fidžija, ki mu je zapela himno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanski kralj je danes na krovu britanske fregate HMS Iron Duke proslavil obrambne vezi med Veliko Britanijo in Francijo. Namerava pa obiskati tudi raziskovalni center, ki preučuje, kako se gozdovi prilagajajo podnebnim spremembam, in trajnostno naravnan vinograd Chateau Smith Haut Lafitte.

Svoj prvi državniški obisk v Franciji je začel v sredo ob Slavoloku zmage v Parizu, kjer je položil venec v spomin padlim vojakom v svetovnih vojnah. Imel je tudi pogovore s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, vrhunec prvega dneva obiska pa je bil slavnostni banket v versajski palači.

Drugi dan obiska je spregovoril v francoskem senatu, kjer je predlagal britansko-francosko partnerstvo za boj proti podnebnim spremembam po vzoru t. i. Entente Cordiale, vrste sporazumov, ki sta jih Francija in Velika Britanija sklenili leta 1904. Obljubil je tudi, da si bo prizadeval za krepitev vezi med državama.

Njegovo potovanje v Francijo je bilo sprva načrtovano za marec, a so ga v zadnjem trenutku odpovedali zaradi nasilnih protestov glede pokojninske reforme.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0