Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Ob obali Malte rešili 440 migrantov

Nevladna organizacija Zdravniki brez meja (MSF) je ob obali Malte rešila 440 migrantov, med njimi osem žensk in 40 otrok. Zaradi razburkanega morja, ki bi lahko ogrozilo reševanje, je celotna operacija trajala več kot enajst ur, so danes sporočili iz MSF.

Ob obali Malte rešili 440 migrantov

Ladja MSF Geo Barents je klic v sili zabeležila, ko se je zaradi viharnega vremena vračala v pristanišče, čoln z migranti pa je našla po desetih urah iskanja v razburkanem morju. Ko so čoln dosegli, ga je bilo nemogoče evakuirati, ne da bi bili v nevarnosti tako migranti kot posadka ladje Geo Barents. Kasneje jim je z ladje uspelo poslati motorne čolne, s katerimi so rešili migrante.

Ladji Geo Barents so sicer italijanske oblasti februarja začasno prepovedale izplutje, potem ko naj bi kršila nove vladne predpise glede reševanja migrantov v Sredozemlju. V MSF so pojasnili, da so jim oblasti očitale, da med drugim niso delili podatkov o lokaciji in premikih ladje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vlada italijanske premierke Giorgie Meloni, ki državo vodi od oktobra lani, vodi ostrejšo politiko do migracij in nevladnih organizacij, ki jih obtožuje podpiranja tihotapljenja ljudi. Med drugim se morajo sedaj ladje takoj, ko rešijo prve ljudi, odpraviti v določeno pristanišče, čeprav običajno te ladje na eni misiji rešijo ljudi v stiski z več manjših plovil.

Italija se medtem še naprej sooča z velikim številom migrantov, ki prispejo na njeno ozemlje. Glede na zadnje podatke notranjega ministrstva je letos v državo prispelo 28.028 migrantov, medtem ko jih je bilo v enakem obdobju lani 6832, predlani pa 8394.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0