Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Papež v Marseillu zavrnil izjave o invaziji migrantov

Evropske države morajo storiti več za migrante, ki prečkajo Sredozemsko morje, je med obiskom v Marseillu na jugu Francije dejal papež Frančišek.

Papež v Marseillu zavrnil izjave o invaziji migrantov

Zavrnil je govorice o invaziji migrantov in poudaril, da ljudje, ki tvegajo svoja življenja na morju ne napadajo, temveč si želijo biti sprejeti, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Ob zaključku srečanja katoliških škofov in mladih iz Sredozemlja je še poudaril, da so migracije "resničnost našega časa, proces, ki vključuje tri celine okoli Sredozemlja in ki ga je treba upravljati tudi z evropskim odzivom", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob prisotnosti francoskega predsednika Emmanuela Macrona je kritiziral tudi načrte oblasti glede evtanazije in vpisu pravice do splava v ustavo.

"Starim ljudem grozi, da bodo potisnjeni na stran pod lažnimi pretvezami domnevno dostojanstvene in sladke smrti, ki je bolj slana kot morska voda," je dejal in opozoril tudi na "nerojene otroke, zavrnjene v imenu lažne pravice do napredka, ki je namesto tega umik v sebične potrebe posameznika".

Papež Frančišek je svoj obisk v Marseillu začel v petek. Že ob prihodu je poudaril, da je dolžnost človeštva reševati ljudi v težavah in posvaril pred ravnodušnostjo do migrantov.

Papež sicer Marseille obiskuje v času, ko se je v Italiji povečalo število prihodov migrantov, v Evropi pa je znova oživela razprava o delitvi bremen migrantske krize.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0