Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Papež v velikonočni vigiliji obsodil ledene vetrove vojne

Papež Frančišek je v soboto zvečer med pridigo v velikonočni vigiliji v baziliki Svetega Petra obsodil "ledene vetrove vojne", ki da prevladujejo v svetu. Ob tem pa je izrazil prepričanje, da velika noč spodbuja ljudi in jim daje upanje. Vigilije v Vatikanu se je letos udeležilo 8000 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Papež v velikonočni vigiliji obsodil ledene vetrove vojne

V nagovoru je papež poudaril pomen velike noči. "Spodbuja nas, da gremo naprej, opustimo občutek poraza in z zaupanjem zremo v prihodnost, saj je Kristus vstal in spremenil tok zgodovine," je sporočil zbranim.

Papež Frančišek, ki je bil minuli teden zaradi bronhitisa tri dni v bolnišnici, je med mašo sedel na invalidskem vozičku.

86-letni papež zaradi mraza v petek zvečer prvič ni vodil križevega pota v rimskem Koloseju, sodeluje pa pri ostalih praznovanjih ob največjem krščanskem prazniku.

Danes bo papež daroval velikonočno mašo na Trgu svetega Petra in nato podelil tradicionalni blagoslov mestu in svetu.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0