Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Srbsko tožilstvo v luči nedavnih napadov svari pred lažnimi prijavami

Državno tožilstvo v Beogradu je danes objavilo poziv državljanom Srbije, naj "prenehajo z lažnimi prijavami", in napovedalo, da bodo tovrstno ravnanje preganjali, storilce pa pridržali, poroča srbska radiotelevizija RTS. Opozorilo so objavili po več lažnih prijavah po dveh smrtonosnih strelskih napadih v zadnjih dveh dneh.

Srbsko tožilstvo v luči nedavnih napadov svari pred lažnimi prijavami

"Po dveh neljubih dogodkih in težkih razmerah v celotni državi prebivalce opozarjamo, da pomenijo tovrstni klici kaznivo dejanje povzročanja panike in nereda ter lažne naznanitve. Zato še enkrat ponavljamo, da bo tožilstvo strožje ravnalo in da bo predlagalo najvišje sankcije," so po navedbah RTS sporočili s srbskega tožilstva.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes na novinarski konferenci po napadu v bližini Mladenovca povedal, da so v četrtek v Srbiji izvedli 25 intervencij "zaradi grozljivega obnašanja mladostnikov, ki so posnemali morilca", ki je v sredo v beograjski osnovni šoli ubil devet ljudi in sedem ranil, ter še 20 lažnih prijav.

"Naši policisti in pristojne službe ne morejo aretirati vseh, toda za vse moramo odgovarjati," je še dejal Vučić in se zahvalil vsem policijskim enotam, ki so posredovale v obeh strelskih napadih.

V okolici Mladenovca v Srbiji je namreč v četrtek pozno zvečer prišlo do novega strelskega pohoda, v katerem je 21-letni napadalec v streljanju iz vozečega avtomobila ubil osem ljudi, med katerimi je bil tudi policist, še 14 pa jih je ranil.

Do napada je prišlo dan po napadu v sredo, v katerem je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli v Beogradu z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest učencev in učiteljico.

V Srbiji se je medtem danes začelo tridnevno žalovanje za žrtvami sredinega napada, Vučić pa je napovedal, da bo srbska vlada danes razglasila tridnevno žalovanje tudi za žrtve napada pri Mladenovcu.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0