Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
17°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Gorenjska kronika

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 121 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 40.

Gorenjska kronika

In sicer:

  • štiri s področja kriminalitete, ena o tatvini, ena o vlomu in ena o goljufiji;
  • enajst s področja prometne varnosti, tri o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, tri o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega dve o kršitvi na javnem kraju in tri o kršitvah v zasebnem prostoru;
  • devet o dogodkih, od tega ena o požaru in dve o gorskih nesrečah.

Vlom:
Škofjeloški policisti so bili včeraj danes nekaj pred 3. uro obveščeni o vlomu v poslovni prostor na območju Škofje Loke. Storilec je odprl vhodna vrata ter si iz notranjosti prilastil artikle v večji materialni vrednosti. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Tržiški policisti so včeraj okoli 15. ure na območju Kranja obravnavali voznika avtomobila, ki je iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas nato pa z levim prednjim delom vozla trčil v betonsko ograjo. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj okoli 14. ure obravnavali voznika avtomobila, ki je izsili prednost drugemu vozniku avtomobila. V prometni nesreči sta bila oba telesno poškodovana. Na kraju jima je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in udeleženca prometne nesreče z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti so povzročitelji izdali plačilni nalog.

Kranjski policisti so v včeraj okoli 18. ure obravnavali 83-letnega kolesarja ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom, pri tem je padel in se telesno poškodoval. Kolesar je vozil pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti so kolesarju izdali plačilni nalog.

Hujši prometni prekršek:
Radovljiški policisti so imeli včeraj nekaj pred 22. uro v postopku 39-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola (1,08 mg/l). Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Včeraj okoli 18. ure so bili policisti obveščeni o padcu in hujših poškodbah otroka na območju Sorice. Na kraj je takoj poletela dežurna ekipa GRSZ z Brnika in ga s policijskim helikopterjem prepeljala v zdravstveno ustanovo.

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj okoli 21. ure obveščeni o požaru, kjer so delavci na gradbišču kurili odpadke. Požar je bil pogašen s strani gasilcev. Materialna škoda ni nastala, do ogrožanja ni prišlo. Policisti so opravili ogled in bodo obveščali pristojni prekrškovni organ.

Gore:
Včeraj nekaj po 13.30 ure si je 76-letna pohodnica, med hojo proti Blejski koči padla in se telesno poškodovala. Pomoč na kraju mu je nudila dežurna ekipa GRSZ z Brnika in jo s policijskim helikopterjem prepeljala v zdravstveno ustanovo.

Včeraj nekaj po 11. ure si je 17-letna pohodnica, med hojo proti Češki koči izgubila ravnotežje, padla in se telesno poškodovala. Pomoč na kraju mu je nudila GRS Kranj, ki so nudili pomoč pri sestopu in jo predali v oskrbo zdravstvenemu osebju, ki jo je prepeljalo v zdravstveno ustanovo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0