Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 64%
20°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Gorenjska kronika

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 149 klicev.

Gorenjska kronika

Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 57:

  • štirje s področja kriminalitete;
  • 14 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in sedem o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • 15 s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 10 o dogodkih, od tega eden o pomoči mlajšemu pohodniku in dva o požaru, kjer materialna škoda ni nastala.

Prometna varnost:
Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči s štirikolesnikom. Ugotovljeno je bilo, da je 53-letna tuja voznica vozila štirikolesnik iz smeri Zasipa proti Piškovci ter z njim zapeljala s ceste in se skupaj s sopotnico lahko telesno poškodovala. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje. Policisti so ji izdali globo.

Nesrečo s štirikolesnikom so obravnavali tudi jeseniški policisti. Nekaj čez 17.30 so bili obveščeni, da je 29-letna tuja voznica vozila štirikolesnik iz smeri Kočne proti Bledu. V nepreglednem desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti s štirikolesnikom zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v varnostno ograjo. Oba s sopotnikom sta bila lahko telesno poškodovala. Pomoč na kraju jima je nudilo zdravstveno osebje. Policisti so voznici izdali globo.

Hujša prometna prekrška:
Gorenjski prometniki so imeli včeraj nekaj pred 21. uro na počivališču Radovljica, na gorenjski avtocesti, v postopku 38-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Med vožnjo je tudi prekoračil hitrost ter v nadaljnjem postopku tudi odklonil strokovni pregled na prepovedano drogo. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Za odklon strokovnega pregleda in ostale prekrške pa bodo policisti zanj vodili še prekrškovni postopek.

Nekaj pred 21. uro pa so imeli kranjskogorski policisti v postopku 51-letnega voznika, ki je prav tako vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonil. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Za odklon preizkusa alkoholiziranosti in ostalih prekrškov pa bodo policisti zanj vodili še prekrškovni postopek.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0