Ljubljana

Oblačno Humidity: 60%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Gorenjska kronika

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 147 klicev.

Gorenjska kronika

Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 53:

  • pet s področja kriminalitete, od tega o nasilju v družini, policisti so eno osebo pridržali;
  • 19 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli eno motorno kolo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • osem o dogodkih, od tega eden o nesreči v gorah in eden o povoženi divjadi.

Kriminaliteta:

Nasilje v družini:
Jeseniški policisti so danes nekaj čez 4.30 obravnavali nasilje v družini. Po podatkih, s katerimi razpolagajo, je bil 29-letni moški nasilen do svojih sorodnikov. Policisti so ga pridržali in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Včeraj okoli 11.30 so bili škofjeloški policisti obveščeni o 45-letnem vozniku, ki je s Petrovega Brda proti Sorici, z motornim kolesom v levem ovinku zapeljal desno na bankino in padel. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 19. ure obravnavali prometno nesrečo na območju Planine pod Golico. Po podatkih, s katerimi razpolagajo, je voznica vozila iz Planine pod Golico proti Jesenicam po klancu navzdol in v levem ovinku z avtomobilom trčila v avtomobil drugega voznika, ki je v ovinek pripeljal iz nasprotne smeri. Voznica je bila pod vplivom alkohola (0,50 mg/l). Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so včeraj nekaj čez 10. uro na območju Kranja obravnavali starejšega mladoletnika, ki je vozil motorno kolo brez opravljenega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Dogodek:

Gore:
Včeraj nekaj minut čez 13.30 so policisti prejeli obvestilo, da se je pohodnica na relaciji Kofce-Veliki vrh, občina Tržič, telesno poškodovala in potrebuje pomoč. Na kraju ji je pomoč nudila policijska posadka helikopterja z dežurno ekipo GRZS za reševanje v gorah in gorski reševalci GRS Tržič. 23-letni pohodnici je med sestopanjem zdrsnilo in si je na travnati površini poškodovala nogo. Bila je hudo telesno poškodovana. Reševanje je oteževala oblačnost. S helikopterjem slovenske policije je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0