Ljubljana

Oblačno Humidity: 91%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Avtobus s Fornač do Tartinijevega trga brezplačen le še za Pirančane

Cene parkiranja v Portorožu bodo v prihodnje višje, saj bo območje plačljivega parkiranja večje, obdobje zaračunavanja pa daljše. Obiskovalci bodo morali za vožnjo z glavnega parkirišča do središča Pirana plačati en evro.

Avtobus s Fornač do Tartinijevega trga brezplačen le še za Pirančane

Dve parkirišči bosta namenjeni krajšim postankom za lokalne prebivalce, kot je na današnji seji sklenil piranski občinski svet. V Portorožu se bo parkirnina odslej zaračunavala vse leto. Doslej je to veljalo le v središču mesta, po novem pa bo veljalo na celotni dolžini ceste Obala, od nekdanjih skladišč soli Monfort in Grando do prvega krožišča v Luciji, pa tudi na skoraj vseh manjših parkiriščih, kjer je bilo ustavljanje doslej plačljivo le od maja do septembra. Na tem območju se bo parkirnina zvišala z 1,5 na 2 evra za vsako začeto uro.

Edina izjema bo parkirišče pri stavbi Splošna plovba, ki ga bodo lahko uporabljali le stalni prebivalci občine Piran s posebnimi dovolilnicami, časovna omejitev ustavljanja pa bo tri ure.

V garažni hiši Arze se bo urna parkirnina zvišala z 1,5 na 2 evra, v ožjem središču Pirana s 5 na 6 evrov, v Seči pa z 1 na 1,80 evra. V Fiesi in Strunjanu se bodo parkirnine zvišale manj. Po podatkih občinskih strokovnih služb je bila stopnja inflacije od zadnje podražitve nekaj več kot 20-odstotna.

Za avtobuse, ki prihajajo na osrednje območje Pirana za potrebe potniških ladij, bodo uvedli dnevne vozovnice po ceni 150 evrov. Avtobusi namreč v času prihodov potniških ladij napolnijo piransko avtobusno postajo in motijo javni prevoz.

Cene abonmajev, ki jih lahko prebivalci Pirana pridobijo za različne namene, bodo ostale nespremenjene. Prebivalci Pirana bodo imeli tudi prednost pri uporabi avtobusa na relaciji Fornače-Tartinijev trg. Po uvedbi vozovnice bodo namreč lahko pridobili brezplačne abonmaje. Kot je poudaril Rok Humar, vodja občinskega urada za gospodarstvo in turizem, je prav ta avtobus že od samega začetka namenjen prebivalcem in ne turistom.

Vendar ga uporabljajo tudi turisti, zato prebivalci, ki se vozijo na delo ali se vračajo z dela, pogosto ne najdejo prostega mesta. Občina upa, da se bo to z uvedbo plačila spremenilo. Po Humarjevih besedah imajo tisti, ki so na dopustu, dovolj časa za desetminutni sprehod do mesta. Vozovnico bodo lahko plačali tudi brez gotovine.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0