Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 80%
16°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Kranjska občina predala e-vozilo CSD Gorenjska za razdeljevanje hrane

Mestna občina Kranj (MOK) je predala e-vozilo Centru za socialno delo (CSD) Gorenjska, namenjeno prevozu donirane hrane. Ključe električnega vozila je vodja Urada za družbene dejavnosti na MOK, Tanja Hrovat, izročila Božu Bajtu, vodji programa Razdelilnice hrane na Sejmišču 4. Namen te poteze je zagotoviti še bolj varne in udobne poti za zbiranje in prevoz donirane hrane ter s tem izboljšati oskrbo uporabnikov, ki potrebujejo pomoč.

Kranjska občina predala e-vozilo CSD Gorenjska za razdeljevanje hrane

Mestna občina Kranj je s tem poudarila svojo predanost ranljivim skupinam, s Strategijo socialnega varstva 2022–2028, ki jo izvaja Center za socialno delo Gorenjska, pri čemer je v proračunu za leto 2023 namenila 249.000 evrov sredstev.

Urška Repar Justin, direktorica CSD Gorenjske, je izrazila zadovoljstvo z novim e-vozilom: »Električno vozilo bodo naši zaposleni uporabljali z namenom prevoza donirane hrane od trgovskih centrov do naših prostorov ter tudi do naših uporabnikov. V okviru programa Razdelilnica hrane in podprograma Viški hrane letno prevozimo približno 10.000 kilometrov. Pomembno je, da imamo ustrezno in varno vozilo, saj smo službena potovanja dolžni opraviti vsakodnevno ne glede na vremenske in druge pogoje. Doslej smo na razpolago imeli dotrajano službeno vozilo (letnik 2008), stroški popravil so izjemno visoki in seveda tudi zaradi starosti vozila precej pogosti.

Novega e-vozila se zato izjemno veselimo, saj bomo z njim pridobili novo, sodobno in predvsem varno vozilo, ki pa je hkrati še prijazno do okolja, ne proizvaja hrupa, prihrani pri gorivu in ne proizvaja CO2. Hvaležni smo Mestni občini Kranj, da je z vključitvijo v projekt izkazala priznanje našemu delu. Zavezujemo se, da bomo to priznanje upravičili tudi v prihodnje.«

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0