Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

V Ljubljani prenovili vrtce za še boljše počutje otrok

Mestna občina Ljubljana je tudi uradno odprla prenovljene prostore dveh ljubljanskih vrtcev, enote Kekec Vrtca Mojca in enote Čurimuri Vrtca Otona Župančiča. S temi prenovami so bile povečane igralne površine, ki omogočajo izboljšane pogoje za otroke ter sodelavke in sodelavce vrtca.

V Ljubljani prenovili vrtce za še boljše počutje otrok

Celovita Prenova enote Kekec
Enoto Kekec so temeljito obnovili, osredotočili pa so se na izboljšanje potresne in požarne varnosti objekta ter urejanje zunanjih površin. Sodelovali so tudi v javno-zasebnem partnerstvu energetske prenove objektov MOL (EOL), kar je prineslo energetsko prenovo stavbe. Kuhinjo, pralnico, zaklonišče, večnamenski prostor in terase za otroke prvega starostnega obdobja so prenovili. Zamenjali so dotrajano notranjo in tehnološko opremo ter povečali notranje igralne površine.

Pred prenovo je površina znašala 515 m2, kar je pomenilo 2,83 m2 na otroka. Po novem pa je ta površina 746 m2, kar znaša 4,10 m2 na otroka, presegajoč pravilnik o normativih, ki predvideva 3 m2 na otroka. Vrednost naložbe je znašala 2.862.683 EUR brez DDV, od tega znaša delež EOL kar 530.590 EUR.

Prenova vrtca Čurimuri
V enoti vrtca Otona Župančiča Čurimuri so prav tako izvedli celovito prenovo. Dozidali so večnamenski prostor, povečali in posodobili igralnice ter uredili zunanje površine. Izboljšali so potresno in požarno varnost, energetsko pa so prenovili stavbo v okviru javno-zasebnega partnerstva EOL.

Notranje igralne površine so povečali, pred prenovo so znašale 959 m2, kar pomeni 4,92 m2 na otroka. Po prenovi pa so zdaj 1109 m2 oziroma 5,69 m2 na otroka. Vrednost investicije je znašala 3.768.247,43 EUR brez DDV, delež EOL pa 678.366,61 EUR.

Do konca leta bo zaključena tudi prenova vrtca Miškolin, enote Sneberje, ki jih je avgusta prizadela poplava, medtem ko načrtujejo nadaljnje prenove vrtcev tudi v prihodnjem letu.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0