Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Nov fitnes na prostem na igrišču I. gimnazije v Celju

Mestna občina Celje je v mestni skupnosti Kajuh odprla nov fitnes na prostem. Ta občanom omogoča rekreacijo in koristno preživljanje prostega časa. Novo vadbeno opremo bodo lahko uporabljali tudi dijaki I. gimnazije v Celju med poukom športne vzgoje, prav tako pa bo na voljo športnim društvom, ki na gimnazijskem igrišču organizirajo vadbo skozi vse leto. Celotno naložbo, v vrednosti približno 48 tisoč evrov, so uresničili v sodelovanju Mestne četrti Kajuh, I. gimnazije v Celju ter Mestne občine Celje.

Nov fitnes na prostem na igrišču I. gimnazije v Celju

Mestna četrt Kajuh je poskrbela za postavitev vadbenih elementov za moč, ki so del naložbe in so stali 21.704 evre, Mestna občina Celje pa je v partnerstvu z javnim podjetjem Zelenice uredila brezšivno varnostno podlogo v velikosti 134,40 m2, na kateri stojijo nove vadbene naprave, za kar so odšteli 26.339,97 evra.

Ureditev športnih igrišč sledi viziji zagotavljanja kakovostnih možnosti za izvajanje prostočasnih športnih dejavnosti, ki so na voljo vsem občankam in občanom. Šport ima pomembno vlogo pri izboljšanju kakovosti življenja ter pri gradnji zdrave, aktivne in povezane skupnosti. S prijetnimi, varnimi in dostopnimi športnimi površinami spodbujajo zdrav življenjski slog.

Pri postavitvi nove vadbene opreme so se osredotočili na univerzalnost opreme, primerno za različne starostne skupine in ravni športne pripravljenosti. Oprema je namenjena tako profesionalnim športnikom kot tudi rekreativcem, pa tudi tistim, ki se šele uvajajo v športno dejavnost. Prilagojena je tudi posameznikom z omejitvami gibanja ali zdravstvenimi težavami ter tistim, ki okrevajo po rehabilitaciji. Vsak lahko najde primeren tip vadbe zase, saj so na elementih piktogrami z navodili za izvajanje vaj, prav tako pa so na tablicah QR kode, ki uporabnike vodijo do video vsebin za vadbo na pametnih telefonih.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0