Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

V petek bo Stari grad Celje osvetljen z rdečo, v nedeljo pa z vijolično barvo

V petek, 1. decembra, ko obeležujemo svetovni dan boja proti AIDS-u, bo Stari Grad Celje oblečen v rdečo barvo, izražajoč tako podporo in solidarnost do tistih, ki živijo z virusom HIV ali so izgubili bitko z AIDS-om. V nedeljo, 3. decembra, pa bo mesto zasijal v vijoličasti barvi, v znamenje obeležitve mednarodnega dneva invalidov.

V petek bo Stari grad Celje osvetljen z rdečo, v nedeljo pa z vijolično barvo

Mestna občina Celje se je sodelovanjem odzvala na povabilo študentov medicine, ki s projektoma Ljubezen in spolnost ter Virus ozaveščajo o pomenu spolnega zdravja. Rdeča osvetlitev gradu pomaga zmanjšati tabuje, povezane s spolnostjo, in prispeva k ozaveščanju o neželenih nosečnostih ter spolno prenosljivih okužbah. Vsako leto na 1. december študentje postavijo stojnice v različnih krajih po Sloveniji, kjer osveščajo o pomembnosti teh tem, s poudarkom na mladih.

1. december je mednarodni dan invalidov, ki ga je razglasila Organizacija združenih narodov z namenom spodbujanja razumevanja invalidnosti, zagovarjanja dostojanstva, pravic invalidov ter ozaveščanja o koristnosti njihovega vključevanja v družbo. Na povabilo Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) bo Stari Grad Celje v nedeljo zvečer osvetljen v vijolični barvi, ki predstavlja barvo invalidov. Globalna kampanja »We the 15« poudarja, da na svetu živi več kot milijarda ljudi z invalidnostjo, kar predstavlja približno 15 odstotkov svetovnega prebivalstva.


Mestna občina Celje si prizadeva ustvariti prijaznejše mesto za invalide in že leta sodeluje s Svetom za invalide ter delovno skupino Sveta za invalide. Skupaj s posameznimi invalidskimi društvi se zavzemajo za odpravo diskriminacije in enakopravnejše vključevanje invalidov v delovno in družabno življenje. Verjamejo, da lahko s tesnim sodelovanjem stopijo velik korak naprej in invalidom omogočijo polno enakopravnost ter vključenost v življenje skupnosti.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0