Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Prizidek novogoriškega zdravstvenega doma bo dokončan jeseni

Novogoriški župan Samo Turel si je danes v spremstvu direktorice Zdravstvenega doma Nova Gorica Petre Kokoravec, direktorja občinske uprave Aleša Markočiča in strokovne sodelavke za investicije Katarine Prislan Kodelja ogledal potek gradnje prizidka novogoriškega zdravstvenega doma. Investicija, katere pogodbena vrednost znaša 12.700.000,00 evrov, naj bi bila po besedah izvajalca, Makro 5 gradnje, zaključena najkasneje do 24. novembra 2024. Izvajalec do zaključka del ne pričakuje večjih zapletov.

Prizidek novogoriškega zdravstvenega doma bo dokončan jeseni

Prizidek zdravstvenega doma (3. faza) zajema 4-etažni objekt s površino 3.000 m2 in podzemno garažo s prostorom za 240 vozil. V prizidku bodo urejeni prostori za ambulante pediatrije, fizioterapije, družinske medicine in ginekologije. V garažni hiši bo prostor za parkiranje tudi za obiskovalce zdravstvenega doma, nova zunanja ureditev okolice prizidka pa bo bolje prijazna pešcem, z več zelenja.

Direktorica zdravstvenega doma Petra Kokoravec se že veseli nove pridobitve: »Novogoriški zdravstveni dom deluje na 27 lokacijah, z vselitvijo v nov prizidek pa bomo končno vse dejavnosti strnili na enem mestu.»

Župan Samo Turel je o predvidenem roku za zaključek del povedal: »Zaenkrat podražitev na objektu ni, se je pa nekoliko podaljšal rok dokončanja del. Zaradi lanskoletnih poplav je posegla država z zakonom, s katerim je zakonski rok podaljšan. Izteče se 24. novembra 2024, vendar upam, da bo zdravstveni dom že pred tem datumom dokončan. Gradbinci se trudijo. Osnovna gradbena dela so zaključena. Sledi še zaključek gradbenih del in postavitev opreme. »

Vodja gradbišča Makro 5 gradnje Peter Tončič je pojasnil: »Do zamika pri rokih je prišlo zaradi gradbene jame, kjer smo ob izkopu našli nekoliko drugačno sestavo zemlje, in lanskoletnih poplav, ki so povzročile tudi težave pri dobavi gradbenega materiala. Poleg tega nam tudi vreme ni bilo naklonjeno. Novembrski rok bomo ulovili, mogoče nam bo uspelo objekt dokončati še nekoliko prej.«

Strokovna sodelavka za investicije mestne občine Katarina Prislan Kodelja je povedala: »Pogodbena vrednost znaša 12.700.000 evrov. Od tega je s strani zdravstvenega doma namenjenih 7 milijonov evrov, dobrih 6 milijonov pa namenja občina. Od teh 6 milijonov si na občini obetamo državna sredstva v višini 4 milijone evrov. Zdravstveni dom in Ministrstvo za zdravje financirata gradnjo zdravstvenega doma za primarno dejavnost.«

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0