Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

V Celju v prekategorizacijo Stadiona Z'dežele

Minuli konec tedna so se Celjani razveselili velikega uspeha Nogometnega kluba Celje, ki je z zmago nad Nogometnim klubom Olimpija drugič postal državni prvak. Tamkajšnja občina je že začela dela za prekategorizacijo celjskega stadiona na višji nivo skladno z UEFA predpisi.

V Celju v prekategorizacijo Stadiona Z'dežele

Trenutno stadion, s katerim upravlja družba ZPO Celje, ne izpolnjuje standardov za igranje tekem zadnjih dveh kvalifikacijskih krogov evropskih tekmovanj ali tekem najvišjega nivoja evropskih klubskih tekmovanj in tekem reprezentančnega nivoja. Spremembe, ki se obetajo, bodo celjskemu nogometu nedvomno prinesle dodatni napredek.

V tem mesecu so se začela gradbeno obrtniška in instalacijska dela za I. fazo prekategorizacije po UEFA predpisih, kar omogoča tekme kvalifikacijskih krogov Lige prvakov (z izjemno zadnjega), Evropske lige in Konferenčne lige. Vrednost teh del je ocenjena na 688.865,97 EUR brez DDV.

Za prehod na četrti nivo morajo v Celju celostno posodobiti razsvetljavo igralne površine stadiona, kar je tudi najvišji predviden strošek v celotnem projektu, ta po podpisani pogodbi znaša 487.797,12 EUR brez DDV.

Poleg tega bodo za prehod na četrti nivo morali urediti TV studie, novinarsko tribuno, dodaten VIP, sodobno ozvočenje, dodatna parkirišča in še izboljšati pogoje za delo medijev.

Danes so na Portalu javnih naročil objavili novo javno naročilo za prekategorizacijo stadiona v četrti nivo, to je t. i. II. faza prekategorizacije.

Izvedba je odvisna tudi od podpore Fundacije za šport, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Nogometne zveze Slovenije.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0