Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 80%
16°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

V Šoštanju srečanje s krajani Pohrastnika o popoplavnih težavah

V Kulturnem domu Šoštanj je danes potekalo srečanje župana Borisa Goličnika s krajani Pohrastnika, ki so se že tretjič v zadnjih desetletjih spopadli s poplavami zaradi sotočja rek Toplice, Florjanščice in Pake. Srečanja so se udeležili predstavniki občine, države in drugih pristojnih institucij.

V Šoštanju srečanje s krajani Pohrastnika o popoplavnih težavah

Občina Šoštanj se je v avgustovskih poplavah znašla med bolj prizadetimi, saj je bilo zabeleženih več kot 600 škodnih dogodkov. Med 117 občinami, ki so prejele predplačilo državne pomoči za odpravo posledic naravne nesreče, je Šoštanj zasedel 11. mesto. Posebej je bilo težavno stanje v Pohrastniku, kjer so se krajani zaradi strahu pred ponovnimi nesrečami obrnili na občinskega župana.

V Kulturnem domu Šoštanj so župan Boris Goličnik, in sicer minister mag. Bojan Kumer, državni sekretar Boštjan Šefic, direktorica Direkcije RS za vode mag. Neža Kodre, vodja Sektorja za investicije Slovenskih železnic mag. Dejan Jurkovič in direktor Premogovnika Velenje mag. Marko Mavec predstavili pogled in rešitve za krajane.

Župan je predstavil obsežnost vodotokov v občini, poudaril prizadevanja za njihovo sanacijo po poplavah ter opozoril na težave, s katerimi se soočajo prebivalci Pohrastnika. Ena od krajank, Romana Kolenc, se je zahvalila za dosedanje ukrepe, hkrati pa izrazila željo po konkretnih odgovorih in rešitvah za zagotovitev poplavne varnosti.

Boštjan Šefic je poudaril pomen dialoga s prebivalci, hkrati pa opozoril, da bodo odločitve temeljile na strokovnih analizah. Omenil je možnost selitve prebivalcev kot skrajni ukrep, pri čemer je poudaril, da je zmanjšanje poplavne ogroženosti cilj, saj popolne varnosti ni mogoče doseči.

Mag. Neža Kodre je napovedala, da bodo rešitve pripravljene v začetku prihodnjega leta, pri čemer je poudarila, da se govori o zmanjšanju poplavne ogroženosti. Minister mag. Bojan Kumer je izrazil svojo vključenost v poplavno sanacijo, čeprav to ni neposredno v njegovem resorju.

Na srečanju so krajane zanimale tudi druge teme, kot so železniški mostovi, podtalne vode, izgradnja industrijske cone v Metlečah in terminski plan za naprej. Krajani so izrazili realno pričakovanje po okvirnem terminskem načrtu za reševanje njihovih težav.

Dogovorjeno je bilo, da se bodo srečali februarja prihodnje leto, ko naj bi bile pripravljene nekatere rešitve.

Pred srečanjem s krajani je župan sestal na delovnem sestanku s predstavniki in obravnaval tudi druge konkretne težave, ki pestijo prebivalce, med drugim tudi izziv nastanitve družine iz Topolšice, ki se še ni mogla vrniti domov.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0