Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
20°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Bruseljsko sodišče danes odloča o priporu Eve Kaili

Bruseljsko sodišče bo danes odločilo, ali bodo nekdanji podpredsednici Evropskega parlamenta Evi Kaili, ki je v priporu zaradi suma korupcije, podaljšali pripor ali pa jo bodo izpustili pod določenimi pogoji oziroma brez njih.

Bruseljsko sodišče danes odloča o priporu Eve Kaili

Evropska poslanka iz Grčije je osumljena vpletenosti v enega največjih korupcijskih škandalov v zgodovini Evropskega parlamenta, in sicer vmešavanja in vplivanja Maroka in Katarja na politične in gospodarske odločitve parlamenta.

Kot je pred njenim prvim zaslišanjem na sodišču v belgijski prestolnici v sredo povedal njen odvetnik Mihalis Dimitrakopulos, je nedolžna, sam pa ima "zelo močne pravne argumente" za zagotovitev njene svobode.

V okviru preiskave domnevne korupcije in pranja denarja je policija izvedla več kot 20 preiskav, nekatere tudi v Italiji in prostorih parlamenta v Bruslju, ter 11. decembra pridržala več ljudi.

Med pridržanimi sta tudi partner Kailijeve Francesco Giorgi ter nekdanji evropski poslanec in ustanovitelj bruseljske nevladne organizacije za človekove pravice Fight Impunity Antonio Panzeri. Njima je sodišče minuli teden že podaljšalo pripor.

Giorgi, asistent evropskega poslanca iz Italije, je minuli teden priznal, da je bil član omenjene nevladne organizacije, ki naj bi jo Maroko in Katar uporabljala za vmešavanje in vplivanje na politične in gospodarske odločitve Evropskega parlamenta. Priznal je tudi, da je bila njegova naloga upravljanje z denarjem teh držav. Zatrdil je, da je bil njegov denar, ki so ga našli v stanovanju v Bruslju, kjer živita s Kailijevo, kot tudi denar, ki so ga našli v kovčku njenega očeta, ko so ga prijeli 9. decembra v Bruslju.

Belgijska policija je na Panzerijevem domu in na domu Kailijeve, kot tudi pri njenem očetu, zasegla skupno 1,5 milijona evrov gotovine ter telefone in računalnike.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0