Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Le 15 odstotkov Izraelcev si želi, da bi Netanyahu ostal premier

Samo 15 odstotkov Izraelcev želi, da premier Benjamin Netanyahu ostane na funkciji po končanju vojne proti Hamasu v Gazi, kaže anketa, ki jo je danes objavil Izraelski inštitut za demokracijo (IDI).

Le 15 odstotkov Izraelcev si želi, da bi Netanyahu ostal premier

Netanyahu je obljubil zatiranje Hamasa po nasilju, ki je nastalo 7. oktobra na jugu Izraela, pri čemer je bilo v Gazi ubitih 1.200 ljudi, 240 pa jih je bilo ugrabljenih. V znak maščevanja izraelske sile že skoraj tri mesece uničujejo velik del Gaze.

Po anketi med 746 anketiranci od 25. do 28. decembra jih 56 odstotkov meni, da je nadaljevanje vojaške ofenzive najboljši način za vrnitev talcev, medtem ko 24 odstotkov podpira sporazum o izmenjavi, vključno z izpustom več tisoč Palestincev iz izraelskih zaporov.

Zdravstveni uradniki v Gazi navajajo, da je bilo v konfliktu ubitih več kot 22.000 Palestincev. Izrael trdi, da je likvidiral približno 8.000 članov Hamasa.

Raziskava razkriva tudi, da le 15 odstotkov vprašanih podpira Netanyahua za premierja po koncu konflikta. Njegov politični tekmec in sedanji partner iz vojnega kabineta, centrist Benny Gantz, pridobiva podporo 23 odstotkov vprašanih. Približno 30 odstotkov anketiranih ni navedlo želenega voditelja.

Prejšnja anketa, ki je bila izvedena decemrba decembra je pokazala, da 69 odstotkov Izraelcev meni, da bi bilo treba volitve izvesti takoj po koncu vojne. Anketa ima stopnjo natančnosti 95 odstotkov.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0