Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Rekordno nizke temperature zajele Finsko in Švedsko

Nordijsko regijo je zajel hladen val, ki je danes prinesel najnižje zimske temperature na Finskem in Švedskem. Živo srebro v termometrih je v nekaterih krajih padlo do ekstremnih minus 40 stopinj Celzija.

Rekordno nizke temperature zajele Finsko in Švedsko

V majhni vasi Nikkaluokti na severu Švedske, naseljeni z avtohtonim ljudstvom Sami, so zjutraj izmerili izjemnih minus 41,6 stopinje Celzija, kar predstavlja najnižjo temperaturo doslej v tej zimi.

Vremenoslovec Nils Holmqvist je za švedsko javno televizijo SVT izjavil, da se bodo hladne razmere na severu nadaljevale.

Hladno vreme je povzročilo tudi velike težave v železniškem prometu na severu Švedske. Švedski meteorološki in hidrološki inštitut je registriral temperature pod minus 30 stopinj Celzija na več lokacijah na severu Švedske ter izdal opozorilo pred sneženjem in vetrom za osrednjo in južno Švedsko.

Na severozahodu Finske, v mestu Ylivieska, so zabeležili rekorden mraz z jutranjimi temperaturami, ki so padle na minus 37,8 stopinj Celzija. Tudi v regiji Arktične Laponske so beležili temperature pod minus 30 stopinj. Finski meteorološki inštitut je izdal opozorilo o izjemno mrzlem vremenu, ki bo prevladovalo v državi, pri čemer so napovedane temperature v nekaterih delih Finske lahko celo presegle minus 40 stopinj Celzija.

Slabo vreme je prizadelo tudi jug Norveške, kjer je odsek avtoceste E18 zaprt zaradi neugodnih vremenskih razmer.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0