Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Linkedin v ukinitev svoje aplikacije na Kitajskem

Poslovno omrežje Linkedin bo avgusta letos v celoti ukinilo uporabo aplikacije na Kitajskem.

Linkedin v ukinitev svoje aplikacije na Kitajskem

Po pojasnilih podjetja sta k odločitvi botrovali ostra konkurenca in zahtevna makroekonomska klima. Zaradi zaprtja storitve na Kitajskem napovedujejo tudi ukinitev več kot 700 delovnih mest.

Njihova kitajska aplikacija, imenovana InCareers, bo postopoma prenehala delovati do 9. avgusta, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Kljub našemu začetnemu napredku se je InCareer soočal z ostro konkurenco in zahtevnim makroekonomskim ozračjem, kar nas je na koncu pripeljalo do odločitve o prekinitvi storitve," so sporočili iz LinkedIna.

Kot izhaja iz elektronskega sporočila izvršnega direktorja podjetja Ryana Roslanskyja, objavljenega na spletu, pa bo zaprtje kitajske storitve povzročilo tudi zmanjševanje števila zaposlenih za 716. Po navedbah neimenovanega predstavnika podjetja, čigar beseda povzema AFP, pa naj bi Linkedin na Kitajskem ostal prisoten še naprej, pri čemer pa se bo osredotočil predvsem na pomoč tam delujočim podjetjem "pri zaposlovanju, trženju in usposabljanju v tujini".

Ameriško podjetje, ki je v lasti tehnološkega velikana Microsofta, je nekoč doseglo hiter vzpon na Kitajskem in postalo eno redkih ameriških tehnoloških podjetij, ki je uspešno upravljalo spletno stran družbenega omrežja v državi, kjer so spletne vsebine močno regulirane in cenzurirane.

V zadnjih letih pa je postalo marginalizirano, saj so ga po priljubljenosti prehitele domače aplikacije. Da bi delovali v skladu s kitajskimi regulacijami in pravili, so uvedli lokalno različico svoje spletne platforme za karierno mreženje.

Kot poroča AFP, so leta 2021 začasno ustavili nove prijave v aplikacijo na celinski Kitajski zaradi "bistveno bolj zahtevnega delovnega okolja in večjih zahtev glede skladnosti".

Microsoft je nato aplikacijo nadomestil s poenostavljeno različico, imenovano InCareer, ki je ljudem omogočala, da še naprej iščejo in se prijavljajo na delovna mesta ter ostanejo povezani znotraj poslovnih omrežij.

Delovanje večine aplikacij ameriških tehnoloških velikanov, vključno s Facebookom, Twitterjem, Instagramom in YouTubom, je na Kitajskem sicer že dolgo blokirano zaradi neupoštevanja strogih in pogosto nejasnih predpisov.

Tehnološka podjetja, ki delujejo v državi, pa so pod pritiski, da v imenu zagotavljanja družbene stabilnosti blokirajo objave neželenih vsebin in politično občutljivih tematik.

Linkedin je bil tako v zadnjih letih tudi tarča kritik zaradi odstranjevanja računov političnih disidentov in brisanja političnih občutljivih vsebin, še navaja AFP.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0