Ljubljana

Oblačno Humidity: 61%
20°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Turška inflacija tretji mesec zapored upočasnjena

Letna stopnja inflacije je v Turčiji januarja dosegla 57,7 odstotka, kar je 6,6 odstotne točke manj kot decembra in tretje zaporedno znižanje.

Turška inflacija tretji mesec zapored upočasnjena

Novica je po ocenah analitikov voda na mlin predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu pred majskimi volitvami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Inflacija se je v Turčiji zviševala do lanskega oktobra, ko je dosegla 85,5 odstotka. Erdogan se je težave lotil z zniževanjem obrestnih mer, čeprav velika večina ekonomistov zagovarja ravno obraten pristop.

Erdogan, ki je na poti v svoje tretje desetletje na vodilnih položajih v državi, vztraja, da je njegov pristop pravilen, saj da visoke obrestne mere povzročajo inflacijo in ne obratno.

Analitiki zniževanje inflacije pripisujejo predvsem znižanju cen energentov, opozarjajo pa tudi, da turški statistični urad podatke primerja z obdobjem izjemno visoke inflacije po zlomu turške lire konec leta 2021.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0