Ljubljana

8°C
Megla Humidity: 96%
SOBOTA
9°C / 19°C
NEDELJA
8°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 19°C
TOREK
11°C / 16°C
SREDA
8°C / 12°C
ČETRTEK
7°C / 17°C
PETEK
5°C / 20°C

Dvoransko EP v atletiki leta 2027 v Valencii

Špansko mesto Valencia bo leta 2027 gostilo dvoransko evropsko prvenstvo v atletiki, so danes sporočili iz Evropske atletske zveze. Odločitev so sprejeli na 173. zasedanju sveta zveze v Rimu.

Dvoransko EP v atletiki leta 2027 v Valencii

Valencia bo drugič po letu 1998 gostila dvoransko EP, medtem ko je leta 2008 gostila tudi dvoransko svetovno prvenstvo. Tako kot na teh prvenstvih bo tudi 2027 prizorišče Luis Puig Velodrome, eden najboljših pokritih atletskih objektov v Španiji, so zapisali pri zvezi.

"Sposobnost španske atletske zveze, da organizira izjemne celinske in svetovne atletske dogodke, je skoraj nesporna, Valencia pa je v preteklosti gostila že več velikih prvenstev, zato vemo, da ima preverjeno in zanesljivo infrastrukturo," je dejal predsednik evropske atletike Dobromir Karamarinov.

"V predstavitvi Valencie pa sta posebej navdušila še dva dodatna dejavnika: zavezanost k sodelovanju z lokalno skupnostjo in to, kar je odbor za kandidaturo poimenoval 'zeleni skok', njihova trajnostna zapuščina za to prvenstvo," je še dodal predsednik.

"Navdušeni smo. Ta odločitev nas navdaja z veseljem in nestrpnim pričakovanjem, saj se pripravljamo na predstavitev najboljše evropske atletike v našem čudovitem mestu," pa je povedal predsednik španske atletske zveze Raul Chapado.

Zasedanje zveze se bo sicer v Rimu nadaljevalo še v soboto in nedeljo.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0