Ljubljana

Slab dež Humidity: 67%
27°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Gorica prvi pokalni finalist

Nogometaši Gorice so prvi finalisti pokala Pivovarne Union. Novogoričani so v polfinalu v drugoligaškem obračunu na domačem igrišču po enajstmetrovkah premagali Beltince Klimo Tratnjek s 6:4 (0:1, 1:1). V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z boljšim iz četrtkovega polfinalnega dvoboja med prvoligašema Muro in Rogaško.

Gorica prvi pokalni finalist

Polfinalni obračun drugoligašev je dobila Gorica, sicer že trikratna pokalna zmagovalka. Izenačen boj, v katerem so bili za odtenek konkretnejši domači, se je končal šele po streljanju enajstmetrovk. Te so odločile, da bo novogoriška zasedba tretji drugoligaš v pokalnem finalu po Aluminiju 2002 in Nafti 2020.

Gorica je na poti do polfinala izločila Brda, Vipavo, Domžale, Jesenice in Radomlje, Beltinci pa Tromejnik, Slatino, Gančane, Ljutomer in Ilirijo.

V prvem polčasu sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti, dotlej najlepšo pa je imel v 37. minuti Haris Kadrić, ki je prišel pred Zvera, a je bil beltinški vratar uspešnejši. V 43. minuti pa so gosti povedli. Po lepi podaji Luke Pihlerja v kazenski prostor je iz bližine zadel Gašper Černe za 1:0.

V 57. minuti so bili Novogoričani spet nevarni pred vrati tekmecev, iz bližine je poskusil Darius Jalinous, spet pa se je izkazal Zver. Toda dve minuti pozneje je po kotu iz bližine izid poravnal Kadrić. V 74. minuti je Jan Bruno Kralj poskusil s strelom na drugi strani, vendar je bil Alen Jurca pozoren.

Le malce zatem je Luka Marjanac za malo zgrešil vrata Beltincev, Kralj je na drugi strani streljal prešibko v 82. minuti, v šesti minuti sodniškega dodatka je bil premalo odločen pri strelu še Kalani Almeida, tako da so sledili podaljški. V teh je Marjanac v 94. minuti zapravil prvo lepo priložnost, ko je namesto strela neuspešno iskal enajstmetrovko, v 105. pa je Almeida za las zgrešil cilj.

V uvodu drugega dela podaljška so zagrozili tudi Beltinčani, ki še nimajo pokalne lovorike, sledila je še peščica obetavnejših akcij, a nobena ni bila dovolj dobra za novo spremembo izida. Sledili so streli z enajstih metrov, pri katerih so bili uspešnejši domačini. Ti so zadeli vseh pet strelov, zadnjega Marjanac, pri gostih pa je zgrešil Kralj, ko je žogo poslal čez gol.

V četrtek se bosta v polfinalu ob 20. uri v Murski Soboti merili še Mura in Rogaška. Mura je do polfinala premagala Dokležovje, Hodoš, Šenčur, Čardo in Koper, Rogaška pa Brežice, Šmarje pri Jelšah, IB 1975, Nafto in Triglav.

* Izida, polfinale:
- sreda, 24. april:
Gorica - Beltinci Klima Tratnjek 6:4 (0:1, 1:1) - 11 m
- četrtek, 25. april:
20.00 Mura - Rogaška

* Športni park, sodniki: Matoša, Kasapović, Gabrovec.
* Strelca: 0:1 Černe (43.), 1:1 Kadrić (59.).
* Gorica: Jurca, Marinič (od 86. Vendramin), Inwen, Ćosić, Hodžić, Brkić (od 86. Almeida), Baruca, Marjanac, Hrka, Jalinous (od 103. Lesjak), Kadrić (od 103. Krstić).
* Beltinci: Zver, Zorman (od 119. Katuša), Črnko (od 77. Vodeb), Kaučič, Štrakl (od 90. Rantaša), Sočič, Težački, Jug, Nerguti, Pihler, Černe (od 54. Kralj).
* Rumena kartona: Jug, Vodeb.
* Rdeči karton: /.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0