Ljubljana

22°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 45%
NEDELJA
9°C / 24°C
PONEDELJEK
11°C / 21°C
TOREK
13°C / 19°C
SREDA
11°C / 20°C
ČETRTEK
10°C / 23°C
PETEK
10°C / 24°C
SOBOTA
12°C / 22°C

Lyles in Jacobs štafeti ZDA in Italije pripeljala na OI

Svetovni prvak v teku na 100 m Noah Lyles in olimpijski zmagovalec na tej razdalji Marcell Jacobs sta pripomogla, da sta se njuni štafeti na 4x100 m uvrstili na olimpijske igre v Parizu. To jima je s preostalimi člani uspelo že v kvalifikacijah na svetovnem prvenstvu štafet na Bahamih. Finalni nastopi bodo v noči na ponedeljek po slovenskem času.

Lyles in Jacobs štafeti ZDA in Italije pripeljala na OI

Lyles je bil v zadnji predaji štafete ZDA, ki je zmagala v skupini z 37,49 sekunde. Jacobs je bil v drugi predaji Italije, ki je bila druga v skupini in je za ZDA zaostala za 0,65 sekunde. Pred Italijani, ki so bili skupno četrti, so bili še Japonci (38,10) in Kanadčani z olimpijskim prvakom na 200 m Andrejem de Grassem (38,11).

V mešani štafeti 4x400 m je bila uspešna tudi nizozemska zvezdnica Femke Bol, ki je bila v zmagoviti četverici v svoji skupini z 3:12,16. Tudi tu so bili skupno najhitrejši predstavniki ZDA (3:11,52).

V Nassauu, kjer ni slovenskih predstavnikov, so si reprezentance ZDA, Francije in Velike Britanije že po kvalifikacijah zagotovili štiri od petih možnih štafetnih nastopov na OI. V treh je to uspelo Kanadi, Italiji in Poljski. Za to je bilo treba zasesti prvi dve mesti v posameznih skupinah kvalifikacij.

Drugi dan SP si bo nastop na OI zagotovilo še nekaj ekip. Skupaj bo po tekmi na Bahamih znanih po 14 štafet v posameznih disciplinah. Ostali bosta prosti še po dve mesti. Te bodo določili glede na vrstni red na svetovni lestvici izmed preostalih držav. Zadnji rok je 30. junij.

Zmagovalci v finalnih nastopih štafet na tem SP bodo dobili po 40.000 ameriških dolarjev, nagrado bodo dobili tudi osmouvrščeni, vendar le 2000 dolarjev.

* Kvalificirane štafete za OI v Parizu:
* moški:
- 4x100 m:
Kanada, Kitajska, Francija, Velika Britanija, Italija, Jamajka, Japonska, ZDA
- 4x400 m:
Belgija, Bocvana, Nemčija, Velika Britanija, Italija, Japonska, Nigerija, Južna Afrika

* ženske:
- 4x100 m:
Avstralija, Kanada, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Nizozemska, Poljska, ZDA
- 4x400 m:
Kanada, Francija, Velika Britanija, Irska, Italija, Norveška, Poljska, ZDA

- mešano, 4x400 m:
Belgija, Dominikanska republika, Francija, Irska, Nizozemska, Nigerija, Poljska, ZDA.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0