Ljubljana

8°C
Megla Humidity: 95%
SOBOTA
9°C / 19°C
NEDELJA
8°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 19°C
TOREK
11°C / 16°C
SREDA
8°C / 12°C
ČETRTEK
7°C / 17°C
PETEK
5°C / 20°C

V soboto zvečer v Tivoliju spet spektakel mešanih borilnih veščin

Ljubljanska dvorana Tivoli bo v soboto zvečer spet prizorišče bojev mešanih borilnih veščin. Dogodek pod vodstvom organizacij WFC in Brave obljublja vrhunski borilni spektakel. V kletko male tivolske dvorane bo od 19.30 dalje stopilo šestnajst borcev in bork, med njimi trije Slovenci in Slovenka.

V soboto zvečer v Tivoliju spet spektakel mešanih borilnih veščin

Zaradi poškodb je sicer v zadnjih tednih prišlo do nekaterih sprememb, so zapisali organizatorji, slovenska organizacija WFC in bahrajnska Brave CF. A zdaj je jasno, da se bo Monika Kučinič pomerila z Gruzijko Sofijo Bagišvili.

"Začutila sem njen strah, tako da mislim, da bo v soboto pokalo. Videla sem trdoživost in strah. Upam, da je dobro pripravljena, da bo super borba. Jaz sem pripravljena vrhunsko, priprave so potekale čudovito, tako da lahko pričakujete najboljše," je po prvem soočanju s tekmico za 24ur povedala Kučinič.

Nekdanji boksar Haris Aksalič, ki se je lani odločil za prestop v mešane borilne veščine, se bo v dvoboju težkokategornikov udaril s turškim rokoborcem Bakijem Sahinom. Debitanta Domna Drnovška čaka Italijan Andrian Murug, Davida Forsterja pa v enem izmed vrhuncev večera Nemec Christian Mach.

"To mi pomeni ogromno, še posebej zaradi organizacije. WFC sem spremljal, ko so se borili Bor Bratovž in ostali slovenski borci. Nisem si mislil, da se bom kdaj sam boril," je o debiju dejal 33-letni Drnovšek, sicer izkušen borec v brazilskem jiu jitsuju: "On je le bolj izkušen, jaz sem začetnik, ampak veliko sem treniral in mislim, da bo šlo."

"Videl sem strah v očeh. Pričakujem, da bo tekmec takoj šel v rušenje, ampak jaz mu tega ne bom dovolil," je povedal visokorasli Aksalič.

"Nič posebnega, visok je enako kot jaz, grajen je podobno kot jaz, tako da se veselim borbe," pa je dejal Forster. Ta se bo prvič boril v super lahki kategoriji, kar je približno pet kilogramov več, kot se je boril do zdaj. To mu bo precej olajšalo največjo muko borilnih veščin - izgubo kilogramov. "Bomo videli, koliko bo to naredilo razlike, ampak veliko lažje bo opraviti s tehtanjem," pa je za 24ur še priznal Forster.

Kot zadnja borba tivolskega večera ostaja spopad karizmatičnega zvezdnika Erka Juna iz Bosne in Hercegovine in Alžirca Mohameda Saida Maalema. Jun se je že lani v Ljubljani boril v glavni borbi večera. Zmagovalec obračuna si bo zagotovil borbo za naslov prvaka Brave v poltežki kategoriji.

V četrtek so se sicer borci in borke predstavili na medijskem terminu v Ljubljani. V petek je sledila še uradna predstavitev borcev in bork s ceremonialnim "face-offom" ter uradno tehtanje, ki so ga vsi uspešno opravili.

* Spored vseh borb:
- glavni del:
- poltežka kategorija: Erko Jun (Bih) - Mohamed Said Maalem (Alž)
- superlahka kategorija: David Forster (Slo) - Christian Mach (Nem)
- težka kategorija: Pavel Dildiko (Lit) - Valdrin Istrefi (Alb)
- slamnata kategorija: Monika Kučinič (Slo) - Sofija Bagišvili (Gru)

- uvodni del:
- težka kategorija: Haris Aksalič (Slo) - Baki Sahin (Tur)
- težka kategorija: Kasim Aras (Nem) - Patryk Dubiela (Pol)
- supervelterska kategorija: Domen Drnovšek (Slo) - Andrian Murug (Ita)
- mušja kategorija: Gerard Burns (Irs) - Danijel Špoljarić (Srb).

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0