Ljubljana

Oblačno Humidity: 68%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Gorenjska kronika

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 134 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 48.

Gorenjska kronika

In sicer:

  • sedem s področja kriminalitete, dve o tatvini, ena o vlomu, in ena o poškodovanju tuje stvari;
  • sedemnajst s področja prometne varnosti, dve o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, sedem o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • dvanajst s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in ena o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • šest o dogodkih, od tega ena o požaru.

Kriminaliteta
Tatvina:
Škofjeloški policisti so bili v včeraj nekaj po 9. uri obveščeni o tatvini dveh registrskih tablic iz dveh vozil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
Jeseniški policisti so bili v včeraj nekaj pred 9. uro obveščeni o tatvini denarja iz izgubljene denarnice. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poškodovanje tuje stvari:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 7. ure obveščeni o poškodovanju vetrobranskega stekla na delovnem stroju. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
Prometna varnost:

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so v včeraj okoli 18.30 ure obravnavali 63-letnega voznika motornega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motornim kolesom, pri tem je padel in se telesno poškodoval. Prvo pomoč mu je naslednji dan nudilo zdravstveno osebje. Policisti so vozniku motornega kolesa izrekli globo.

Kranjskogorski policisti so v včeraj nekaj po 12. uri obravnavali 51-letnega kolesarja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom, pri tem je padel in se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zoper kolesarja vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so imeli včeraj okoli 20.30 ure v postopku 20-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil v po poteku veljavnosti zdravniškega pregleda. Osebni avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Dogodek

Požar:
Kranjski prometni policisti so bili včeraj okoli 16.30 ure obveščeni o požaru na AC1 Karavanke – Ljubljana pri izvozu Naklo, kjer gori tovorno vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da gori priklopno vozilo. Gasilci so požar pogasili. Vzrok požara na priklopnem vozilu je bila tehnična okvara priklopnega vozila. Policisti so opravili ogled kraja dogodka. Nastala je večja materialna škoda, do ogrožanja ni prišlo. Avtocesta A1 smer Ljubljana je bila popolno zaprta približno dve uri, urejen je bil obvoz, za kar je poskrbel upravljavec. Policisti so urejali promet na obvozu in vzporednih cestah. Promet proti Ljubljani je bil popolnoma sproščen ob 22.30. Policisti so opravili ogled in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0