Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 68%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

V Velenju začenjajo z gradnjo podzemne zbiralnice odpadkov na Rudarski cesti

V Mestni občini Velenje bo ta teden izvajalec začel graditi novo podzemno zbiralnico odpadkov med večstanovanjskima blokoma na Rudarski cesti in Šaleški cesti 16. Ta zbiralnica bo služila gospodinjstvom in pravnim subjektom ter bo del širitve sistema zbiralnic na javnih mestih.

V Velenju začenjajo z gradnjo podzemne zbiralnice odpadkov na Rudarski cesti

Občinski organi načrtujejo postavitev štirih novih podzemnih zbiralnic odpadkov, ki bodo izboljšale videz javnih površin v mestu in okolici. Nova zbiralnica, ki bo imela šest posod za ločeno zbiranje odpadkov, bo namenjena gospodinjstvom in pravnim osebam na določenih območjih v Velenju.

Postavitev podzemne zbiralnice vključuje prenovo prehoda za pešce in odstranitev štirih parkirnih mest. Dela se bodo izvajala v novembru, pri čemer bo obstoječi ekološki otok ostal operativen med gradnjo. S prenovo se bo pridobilo tudi dodatno travnato površino.

Projekt, ki ga vodi podjetje PUP Saubermacher, kot koncesionar za ravnanje z odpadki, bo omogočil izvajanje enotnega sistema zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov iz podzemnih zbiralnic. Načrtujejo postavitev več podzemnih zbiralnic, predvsem v mestnem središču, s ciljem zmanjšanja števila kontejnerjev in ekoloških otokov ter izboljšanja ravnanja z odpadki.

Zaključek del je pričakovan v decembru, ko bodo stanovalci povabljeni na predstavitev novega sistema. Med gradnjo bo spremenjen prometni režim, s prometom, ki bo usmerjen enosmerno med Šaleško in Rudarsko cesto. Ta nova reorganizacija zbiranja odpadkov bo prinesla spremembe v okolju, zmanjšanje kontejnerjev na javnih mestih in uvajanje naprednejših rešitev za boljše ravnanje z odpadki.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0