Ljubljana

22°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 49%
NEDELJA
9°C / 24°C
PONEDELJEK
11°C / 21°C
TOREK
13°C / 19°C
SREDA
11°C / 20°C
ČETRTEK
10°C / 23°C
PETEK
10°C / 24°C
SOBOTA
12°C / 22°C

Dva mlada igralca obljubila zvestobo Slovanu do 2026

Alexander Perić in Nik Pirnat sta s Slovanom podpisala prvo profesionalno pogodbo.

Dva mlada igralca obljubila zvestobo Slovanu do 2026

Alexander Perič, ki šteje 20 let, in Nik Pirnat z 19 leti, bosta še naprej nosila rdeči Slovanov dres. Oba sicer organizatorja igre sta doslej igrala pod amatersko pogodbo, s podpisom profesionalne pogodbe pa sta naredila korak naprej in se še naprej zavezala Slovanu.

"Zame je podpis takšne pogodbe korak naprej. Do zdaj sem postavljal temelje, na katerih je treba graditi. Moje mnenje je, da moramo počasi naprej – vsak dan si postavljati nove, manjše cilje, jim slediti in jih uresničiti. Slovan mi je na tej poti do zdaj to omogočal, zato se ni bilo težko odločiti za podpis profesionalne pogodbe. V Slovanu sem od malih nog imel dobre pogoje, dobre treninge, odlične razmere, dobre trenerje," je ob podpisu povedal Perić, ki je že sila pomemben člen članske ekipe RD LL Grosist Slovana.

Pirnat, ki je nedavno zaplesal na maturantskem plesu, je še en biser Slovanove rokometne šole, svojo kariero pa si želi tukaj nadaljevati tudi v prihodnje. "Vesel sem, da sem podpisal profesionalno pogodbo. Že zdaj mi je Slovan omogočal vse najboljše, kar se da, zato sem vesel, da bomo še naprej skupaj tlakovali pot proti želenim ciljem," ob podpisu razmišlja Pirnat: "Možnosti so dobre, treningi so dobri, vse pa je odvisno od mene, koliko sem pripravljen vložiti vase in v ekipo. Seveda sem pripravljen na vse!" Oba priznavata, da je Slovan klub s tradicijo, ki je v preteklosti doživljal vzpone in padce, a glede na to, da sta sama "zrasla" na Kodeljevem verjameta, da se obetajo izjemni časi. "Absolutno zame podpis profesionalne pogodbe pomeni nekakšen preskok, tudi v smislu ciljev. Ko pogledam Slovan vem, da s člansko ekipo zmoremo višje. Najprej v slovenski ligi, potem nas vidim tudi v Evropi. Osebno pa si na dolgi rok želim najprej osvajati lovorike s Slovanom, nato pa zaigrati v tujini - najraje v Nemčiji," še pove Nik Pirnat, ki je drugi del sezone 2023/24 izpustil zaradi poškodbe.

Obojestransko zaupanje – tako kluba v igralca, kakor igralca v klub – je za vse dodatna motivacija. "Nedvomno. Za trše delo in uresničitev skupnih ciljev čimprej," dodaja Pirnat. Perić pa: "Všeč mi je vizija Slovana – triletna strategija, da se uvrstimo najvišje v državni ligi, poleg tega sem Ljubljančan in Slovan je moj klub. Hkrati si želim dokončati fakulteto. Verjamem v RD LL Grosist Slovan in načrte, ki si jih je zastavilo vodstvo kluba."

Oba sta podpisala pogodbo do junija 2026.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0