Ljubljana

12°C
Oblačno Humidity: 93%
ČETRTEK
12°C / 14°C
PETEK
9°C / 20°C
SOBOTA
8°C / 22°C
NEDELJA
9°C / 19°C
PONEDELJEK
12°C / 18°C
TOREK
12°C / 20°C
SREDA
12°C / 17°C

Struff v domačem Münchnu do prvega naslova

Nemški teniški igralec Jan-Lennard Struff je zmagovalec domačega turnirja serije ATP 250 v Münchnu z nagradnim skladom 651.865 evrov. V finalu je 33-letnik za prvi naslov na najvišji ravni na peščeni podlagi ugnal Američana Taylorja Fritza s 7:5, 6:3. Dvoboj je trajal uro in 20 minut.

Struff v domačem Münchnu do prvega naslova

Struff je na turnirju po vrsti izločil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima v četrtfinalu, Danca Holgerja Runeja v polfinalu, na zadnji stopnički pa je ustavil še 15. igralca sveta in na turnirju tretjega nosilca Fritza ter kronal sijajen teden v domovini.

S tem je v četrtem finalu v karieri 25. igralec lestvice ATP prvič slavil. Pred tem je igral v finalu v Stuttgartu lani na travi ter na peščenem mastersu v Madridu 2023 in prav v Münchnu pred tremi leti.

Za Fritza je bil to šesti poraz v 13. finalu. Zadnjih šest turnirjev na najvišji ravni je dobil, tokrat pa je moral priznati premoč sedem let starejšemu tekmecu.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0