Ljubljana

13°C
Oblačno Humidity: 94%
ČETRTEK
9°C / 20°C
PETEK
9°C / 21°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
10°C / 23°C
PONEDELJEK
11°C / 24°C
TOREK
13°C / 23°C
SREDA
14°C / 24°C

Bujak tik za najboljšo deseterico na dirki po Španiji

Slovenska kolesarka Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je v tretji etapi dirke po Španiji zasedla 11. mesto. Na trasi med Luceno del Cidom in Teruelom (130,2 km) je bila pričakovano najboljša Nizozemka Marianne Vos (Visma-Lease a Bike).

Bujak tik za najboljšo deseterico na dirki po Španiji

Šestintridesetletna Vos je slavila že 252. zmago v karieri in četrto letos. Z desetimi bonifikacijskimi sekundami je v skupnem seštevku napredovala na drugo mesto, za vodilno Madžarko Blanko Vas (SD Worx-Protime) pa zaostaja vsega sekundo.

Edina Slovenka na dirki, Bujak, je v skupnem seštevku 51. z zaostankom 1:07 minute. Večji del zaostanka si je 34-letnica nabrala v nedeljski ekipni vožnji na čas. Z ekipo emiratov je bila v prvi etapi 13. (+0:56).

Ženske na prvi od treh največjih dirk v sezoni čaka še pet etap, preizkušnja pa se bo končala v nedeljo. V sredo bo na sporedu še ena ravninska etapa od Moline de Aragona do Zaragoze (142,3 km).

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0