Ljubljana

19°C
Oblačno Humidity: 59%
PONEDELJEK
9°C / 19°C
TOREK
10°C / 17°C
SREDA
10°C / 18°C
ČETRTEK
7°C / 17°C
PETEK
6°C / 19°C
SOBOTA
7°C / 21°C
NEDELJA
9°C / 22°C

Rokometaši LL Grosista Slovana so premagali ekipo Celja Pivovarne Laško z 32:27

Ljubljančani so presenetljivo ugnali favorizirane Celjane in še poglobili njihovo krizo. Po deveti zmagi v sezoni so se učvrstili na devetem mestu razpredelnice. Domačini, ki so tokrat igrali v Štorah, so ostali na tretjem mestu s 37 točkami in tako rekoč izgubili vse možnosti za naslov pred zadnjima dvema tekmama. Trimo Trebnje ima s tekmo manj 40 točk, Gorenje Velenje pa z dvema tekmama manj 39.

Rokometaši LL Grosista Slovana so premagali ekipo Celja Pivovarne Laško z 32:27

V izenačenem dvoboju so Ljubljančani od samega začetka ohranjali stik s Celjani in v 18. minuti vodili z 9:7, proti koncu polčasa pa se je slika obrnila v korist Celja. Ljubljančani so obenem v 23. minuti naprej ostali brez Bineta Pirca, ki je v protinapadu s prekrškom ustavil Uroša Miličevića in si prislužil rdeči karton. Predčasno pa je moral vsega dve minuti kasneje po grobem prekršku nad Nikom Ćirovićem pod prho tudi Darko Stojnić.

Polčas se je kljub priložnostim s številčno prednostjo na parketu končal s prednostjo "le" dveh golov za Celje (16:14), v drugem delu pa se je zgodba znova povsem obrnila. Po vodstvu domačih za štiri gole (21:17) se je tem ustavilo. Z delnim izidom 8:1 je Slovan povedel s 25:22.

Ljubljančani so ohranjali prednost, Igor Žabić pa je moral v 52. minuti pri Celjanih predčasno pod prho po še tretjem rdečem kartonu na tekmi. Tudi v nadaljevanju so bolje igrali gosti, ki so vodili tudi za sedem golov (32:25), tekmo pa sklenili s prednostjo petih golov ter velikim veseljem v Štorah.

Pri domačih je Tim Cokan dosegel deset golov, a ni imel veliko strelske pomoči soigralcev. Pri gostih je Kenan Pajt tekmo končal z osmimi, Matic Anton Pipp pa s sedmimi goli.

Celjani bodo po reprezentančni akciji v predzadnjem krogu 18. maja gostovali pri Jeruzalemu Ormožu, Slovan pa bo isti dan gostil Gorenje iz Velenja.

* Športna dvorana Štore, sodnika: Pukšič in Satler.
* Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Jelen, Belej, Marguč 2, Mazej 1, Cokan 10 (4), Ćirović 2, Antonijević 3, Marić, Janc 2, Milićević 2, Malović, Žabić 1, Mlakar, Rakita 4.
* LL Grosist Slovan: Marušič, Mlakar, Novak, Grojzdek, Ribić, Pajt 8 (5), Stojnić 2, Pipp 7, Kovačevič, Mlivić 5, Perić 3, Pirc 1, Budja, Kovačič 4, Grebenc 2.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), LL Grosist Slovan 5 (5).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, LL Grosist Slovan 10 minut.
* Rdeči karton: Igor Žabić (52.); Bine Pirc (23.), Darko Stojnić (25.).

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0